Siirry pääsisältöön

Kikherne taipuu moneen – kokeile herkullista currya

Maultaan pähkinäinen ja rakenteeltaan samettinen kikherne on loistava proteiinin ja kuidun lähde. Se sopii niin salaatteihin, patoihin kuin kastikkeisiinkin; kun alat käyttää kikhernettä ruoanlaitossa, huomaat nopeasti sen monikäyttöisyyden. Baba Foodsin odotettu tuoteuutuus on Baba Kikherneet. Kuivatut kikherneet liotetaan vedessä yön yli, huuhdellaan ja keitetään. Kikherneiden keitinvesi (”aquafaba”) kannattaa ottaa talteen ja hyödyntää vegaanisiin resepteihin.

Tässä reseptissä päärooliin nousevat Baban Kikherneet ja Harissa-chilitahna, joista syntyy maukkaan mausteinen curry arkea piristämään. Muista käsitellä kikherneet ennen kokkailuhetkeä.

Harissa-kikherne -curry
4–6 annosta

1–2 rkl oliiviöljyä
3 valkosipulin kynttä
1 keltasipuli
3–4 tl curryjauhetta
3 tl Baba Harissa -chilitahnaa
1 kukkakaali
3 rkl tomaattipyreetä
2 rkl soijakastiketta
400 ml kookosmaitoa
3 dl Baba Kikherneitä (keitettynä)
2 dl kreikkalaista (kaura)jogurttia
korianteria

Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Revi kukkakaali pieniksi kukinnoiksi ja paloittele varsi. Kuullota sipulit öljyssä. Lisää curryjauhe ja Harissa-chilitahna. Kumoa joukkoon kukkakaalit ja sekoita hyvin. Lisää tomaattipyree, soijakastike ja kookosmaito. Hauduta n. 5 min. Lisää kikherneet ja jogurtti. Keitä currya kannen alla miedolla lämmöllä n. 10 min. Tarjoile riisin ja tuoreen korianterin kanssa.

Lue myös