Siirry pääsisältöön

Virtuaaliset lähiruoka- ja luomumessut käynnistyivät tänään

Tapahtuman yhteistyökumppanina toimii Viinitie. ”Ensimmäisillä nettimessuilla Viinitie järjesti muun muassa live-viinichatin. Nyt ohjelmaan on lisätty pientä twistiä ja viinichatin rinnalla ohjelmaan on tuotu huippukokkien Ari Ruohon (Ravintola Nokka) ja Sasu Laukkosen (Ravintola Ora) Kotitilan pientuottajien tuotteista valmistamat ruoat. Ari Ruoho tulee valmistamaan kuhaa ja Sasu Laukkonen naudan kieltä. Viinitie on valinnut ruokiin sopivat viinit, jotka voi hankkia ennakkoon. Ruokien raaka-aineet ovat luonnollisesti tilattavissa messujen virallisesta verkkokaupasta Kotitila.fi:stä”, kertoo Granqvist. Resepteihin ja viineihin voi tutustua ennakkoon Viinitien sivuilla.

Valikoiman ja ohjelman kehittymisen lisäksi messutarjousten toimitusalue on laajentunut. Kotitila.fi:n Turkuun laajenemisen myötä messuostoksia toimitetaan nyt sekä Helsingin että Turun seudulla! Messuostosten kotiinkuljetukset toimitetaan perjantaina 22.5.2020 klo 16–22. Lisäksi noutoasiakkaita palvellaan noutopisteillä Helsingissa ja Turussa. Kuivien (ei kylmäkuljetusta vaativien) tuotteiden lähetykset toteutetaan postitoimituksina koko Suomeen. Virtuaalimessuille on tähän mennessä ilmoittautunut jo 32 näytteilleasettajaa. 

Mies messujen takana

Virtuaaliset Lähiruoka- ja luomumessut tuottaa Suomen Pientuottajatukku, ProLocalis ja Kotitila.fi. Yritysten taustalla vaikuttava Granqvist on Kirkkonummen lahja Suomen pientuottajille. 15 merellä vietetyn vuoden jälkeen hän palasi kotitilalleen Kirkkonummelle ja rakkaus maaseutua kohtaan vei miehen uudelle uralle. ”Aluksi autoin naapureita kehittämään heidän digitaalista presenssiään. Kysynnän kasvaessa huomasin, että lähes kaikki pientuottajat kohtasivat samoja ongelmia. Haluttiin lisää näkyvyyttä ja myyntiä, mutta osaamista tai aikaa ei löytynyt”, kuvailee Granqvist lähtökohtiaan.

Granqvist halusi kasvattaa toimintansa volyymia ja kehitystyön tuloksena syntyi ProLocalis-sovellus, jonka avulla kuka tahansa pystyy tutustumaan oman lähialueen pientuottajiin, suoramyyntitiloihin ja palveluntarjoajiin. Pian sovelluksen lanseeraamisen jälkeen Helsingin kaupunki otti yhteyttä ja pyysi apua kaupungin torien elvytykseen. Tästä yhteydenotosta poiki kerran kuussa eri Helsingin toreilla järjestettävä Helsinki Farmers’ Market -tapahtuma. Konsepti sai kiitosta niin kuluttajilta kuin tuottajilta ja Granqvist oli jälleen uuden liiketoimintamallin syntylähteillä. Näin sai alkunsa Suomen Pientuottajatukku, joka toimii pientuottajien strategisena kumppaniverkostona. Verkoston myyntikanavana kuluttajien suuntaan toimii Kotitila.fi-verkkokauppa.

Granqvistin tavoitteena on lisätä maaseudun elinvoimaisuutta ja kehittää ruokaketjun omavaraisuusastetta, sekä läpinäkyvyyttä. Näin ollen pientuottajat ja kuluttajat, sekä ravintolat, jalostajat ja jälleenmyyjät virtuaalisesti yhdistävä tapahtuma madaltanee kynnystä tutustua lähiseudun pientuottajiin ja niiden tuotteisiin.

Siirry tästä Lähiruoka- ja luomumessuille!

Christos Granqvist
Christos Granqvist

Lue myös