d-md-none
Siirry pääsisältöön

Uudenvuodenpäivä on Suomen virallinen pizzapäivä – arvaatko, mikä oli menneen vuoden suosituin pizza?

Vuosi lähenee loppuaan ja uudenvuoden juhlinta on pian ajankohtaista. Juhlahumuun kuuluu olennaisesti herkullinen ruoka, ja mikäpä sopisikaan vuoden aloitukseen paremmin kuin pizza? Uudenvuodenpäivä on ruuan tilaus- ja toimituspalvelu Pizza-online.fi:n mukaan Suomen suosituin pizzapäivä, sillä pizzoja toimitetaan tällöin kotioville joka sekunti. Myös vuoden 2018 suosituimmat pizzat ja täytteet ovat selvillä: vapaavalintainen Fantasia ja ananas ovat edelleen suomalaisten ykkössuosikit. 

Uudenvuodenpäivä on suomalaisille vuoden pizzapäivä. Mahdollisesti myöhään menneiden juhlien jälkeen ei välttämättä jaksa poistua kotoa etsimään ruokaa, ja silloin suosikkiruoka kotiinkuljetuksineen tulee tarpeeseen.

”Uudenvuodenpäivän tilausinnokkuudesta kertoo hyvin se, että suomalaiset tilaavat silloin meiltä keskimäärin yhden pizzan joka sekunti. Ja sehän on todella paljon. Tilastojemme mukaan suomalaiset tilaavatkin selvästi eniten pizzaa juuri uudenvuodenpäivänä”, kertoo Pizza-online.fi:n markkinointijohtaja Nora Särkkä.

Juhlapäivistä seuraavaksi eniten pizzoja tilataan vappuna. Tavallisesti viikon vilkkain tilauspäivä on sunnuntai. Viime vuoden aikana nousussa ovat olleet myös yötilaukset vuorotyön yleistyessä sekä lounastilaukset suoraan työpaikalle.

Suomalaiset tietävät mistä tykkäävät – Fantasia jatkaa suosikkina

Suomalaisten maku on pysynyt vakaalla pohjalla: vapaavalintainen Fantasia on ollut ylivoimainen suosikki jo monien vuosien ajan. Valmiista vaihtoehdoista ykkösenä on Americano, jota tähdittävät kinkku, ananas ja aurajuusto.

Myös kiistanalainen ananas on säilyttänyt asemansa suosituimpana täytteenä Turkua lukuunottamatta, jossa aurajuusto kiilaa ananaksen ohi. Usein suomalaiset valitsevat pizzaansa myös kinkun ja kebablihan. 

“Suosituimmat täytteet myös pitävät vahvasti paikkansa, mutta kasvispizzan suosio jatkaa myös nousuaan. Esimerkiksi juurikin suosittu Fantasia mahdollistaa sen, että pizzasta voi halutessaan tehdä kasvisversion”, sanoo Pizza-online.fi:n Särkkä.

Selkeästi eniten pizzaa tilataan asukaslukuun suhteutettuna Helsingissä. Seuraavaksi innokkaimpana pizzakaupunkina näyttäytyy Tampere, jota seuraa hyvin tasainen kolmikko Vantaa, Turku ja Kerava.

Pizza-online.fi:n laajasta ravintolavalikoimasta löytyy paitsi pizzerioita, myös muunlaisia ravintoloita. Tilauksen voi tehdä sekä internet-selaimella että matkapuhelinsovellusta käyttäen. Pizza-online.fi on toimittanut ruokia suomalaisten kotioville yli kymmenen vuoden ajan, ja se on ainoa koko Suomen kattava ruuan kotiinkuljetuspalvelu. Palvelu toimii Suomessa yli 70 kaupungissa.

Lähde: www.news.cision.com/fi/miltton/i/pizza

Lue myös