Siirry pääsisältöön

Toptaste-toimituksen kirjatärpit

Koonnut: Mia Heiskanen

MAKKARA! TEE SITÄ, SYÖ SITÄ, GUMMERUS

KARI MARTIALA JA HELENA LYLYHARJU 

Nyt tulee kunnon makkaraeepos. Sellainen, jossa esitellään Suomen parhaat makkarat, näytetään miten valmistaa parhaat makkararuoat, ja myös se, miten makkaraa tehdään itse: se ei ole vaikeaa! Kokeneet ruokakirjailijat Martiala ja Lylyharju ovat armottomia kulinaristeja. Mutta makkaran kohdalla täytyy olla tarkkana, ettei hienostella liikaa: Siinä missä rotissööri Karin lempiwurstia saa vain Turun kauppahallista, keittiömestari Helenaa lämmittävät joskus kylmät pakettinakit. Siihen väliin mahtuukin sitten kaikki, koko makkaran maukas maailma.

VEGAANIN JOULUKIRJA, README.FI

ELINA INNANEN 

Chocochili-ruokablogista tutun Elina Innasen neljäs ruokakirja vie lukijan vegaanisten jouluherkkujen pariin. Vegaanin joulukirjan ohjeilla loihdit vuoden tärkeimmän ruokajuhlan herkut ilman eläinkunnan tuotteita, mausta tinkimättä. Vegaanin joulukirja kokoaa yksien kansien väliin vegaaniset versiot perinteisistä jouluruoista porkkanalaatikosta joulutorttuihin sekä tarjoaa paljon uutta inspiraatiota joulupöytään. 

BRUNSSIKIRJA, TAMMI

JENNI HÄYRINEN, SAARA ATULA 

Brunssin ei tarvitse rajoittua vain viikonloppuaamuihin, vaan brunssiherkuista voit nauttia viikon jokaisena päivänä. Brunssipöytään on nyt katettu yli 100 värikästä, herkullista ja raikasta hyvän mielen reseptiä nautittavaksi ystävien ja perheen kesken. Pysäyttävän kauniit ruokakuvat siivittävät inspiroivaa makumatkaa. Brunssikirjasta löytyy makeita ja suolaisia vohveleita, puuroja, ruokaisia salaatteja, liuskoja ja päivitettyjä brunssiklassikkoja.

MINIMURU, DOCENDO

EMMA IVANE, NOORA PUISTO 

Mokkapalat, muffinsit ja kahvikakut saa pyöräytettyä superhelposti ilman sähkövatkainta. Pullan ystäville on tiedossa jymyuutisia: Uskotko, jos kerromme, että pullataikinaa ei tarvitse vaivata tai kohottaa ollenkaan? Totta se on! Kirjan tekijät vannovat tämän tekniikan nimeen niin, etteivät osaa kuvitellakaan palaavansa vanhoihin vaivalloisiin tapoihin. Uutuuskirjasta löytyy läjäpäin reseptejä, joiden avulla valmistuvat suussa sulavat juustokakut, marengit, karkit, jäätelöt, browniet, trendikkäät artesaaniströsselit ja maailman helpoimmat Brita-leivokset.

STREET FOOD 

– HERKULLISTA KATURUOKAA, GUMMERUS 

Street Food on trendikästä, värikästä, aitoa ja uskomattoman herkullista! Tämän kirjan ohjeilla tuot ruokapöytääsi maailman katukeittiöiden, ruokarekkojen ja katuruokatapahtumien parhaat palat. Kirjan yli 50 reseptin joukosta löytyy ohjeet muun muassa nyhtöpossuun, burritoihin ja falafeleihin – klassista hampurilaista unohtamatta. 

Lue myös