Siirry pääsisältöön

Honkajoen Panimolta ja Lihakauppa Roslundilta kylmät ja kuumat kesäuutuudet

Toptaste kävi maistelemassa Honkajoen Panimon ja Lihakauppa Roslundin kesäuutuudet Rööperi oluen ja makkaran, joista löytyy rock´n rollia!

Honkajoen Panimo on tuonut myyntiin Rööperi Rock’n Roll -oluen, jossa maistuu 50- ja 60-luvun Rööperin katujen karheus ja aitous sekä rock’n rollin rentous. Kesäisessä lager-oluessa on hieman enemmän humalaa kuin panimon muissa oluissa. Huolella ja rakkaudella valittu olut tulee yli sata vuotta vanhalta puolalaiselta pienpanimolta.

Helsinkiläinen Lihakauppa Roslundin uutuus on puolestaan Rööperi-makkara. Lihakauppa on toiminut Helsingissä yli 80 vuotta, joten siellä taatusti tiedetään, millainen makkara kulmilla maistuu. Lihakauppa Roslundilla käärittiin hihat ja laitettiin vuosikymmenien osaaminen peliin: possua, vasikkaa, emmentaljuustoa ja Rööperi-olutta oikeassa suhteessa, juuri oikealla tavalla valmistaen. Näin syntyi Rööperi-makkara ja samalla uusi lihaisa pala helsinkiläistä ruokakulttuuria.

Uutuusoluen ja -makkaran takuumiehenä on Rööperin legenda ja katujen kuningas Tom Sjöberg, sillä uusi olut valittiin yhteistyössä Rööperi-kirjan tekijöiden Tom Sjöbergin ja Harri Nykäsen kanssa. Moni varmaan muistaa, että kyseisen kirjan pohjalta valmistui vuoden 2009 katsotuin kotimainen elokuva.

Kuvassa vasemmalla Mikko Romppanen Honkajoen Panimolta ja oikealla Tuomas Vanamo Lihakauppa Roslundilta. Kuva: Titti Myhrberg ja Honkajoen Panimo.

Lue myös