Siirry pääsisältöön

Suomalaisen Bad Santan alkoholijäätelö Saksan markkinoille

Toimintansa ensimmäisen vuoden aikana Bad Santa Oy:n alkoholijäätelö valloitti suomalaisten ja virolaisten makuhermot, ja nyt jäätelön myynti alkaa myös Saksassa. Bad Santan tavoitteena on ollut alusta lähtien kansainvälistyminen, ja siinä on edetty määrätietoisesti.

− Saksan vienti käynnistettiin tammikuussa 2019 Berliinin Grüne Woche -ruokamessuilla.  Saksan suurimpiin kauppaketjuihin kuuluva Edeka Group ottaa alkoholijäätelömme testimyyntiin yli 30 myymälässään huhtikuun aikana, kertoo Bad Santa Oy:n toimitusjohtaja Jens Lönnqvist.

− Uskomme, että tuotteemme lyö läpi Saksan markkinoilla. Grüne Woche -messuilla yli kaksi tuhatta tuotetestaajaa ihastui jäätelöömme.  

Lönnqvist pitää myös vientinäkymiä Ruotsiin, Venäjälle ja muualle Eurooppaan lupaavina.

Bad Santa aloitti alkoholijäätelön valmistuksen maaliskuussa 2018, kun uusi alkoholilaki mahdollisti valmistus- ja vientiluvan.  Kesän helteissä jäätelöstä tuli hittituote ravintoloiden terasseilla ja festareilla. Syksyllä myynti käynnistyi Suomessa K-kaupoissa ja Virossa S-ryhmän kaupoissa.

Bad Santan Turun tehtaalta on lähtenyt talven mittaan noin 10 000 jäätelöpikaria kuukaudessa. − Tulevana kesäkautena pystymme toimittamaan saman verran viikossa, Lönnqvist sanoo.  Kahden desin pikarien lisäksi jäätelöä on saatavana viiden litran Party Pack -pakkauksissa.

Bad Santa Liquer Ice -jäätelön makuina ovat päärynä, hunajarommi, laku-salmiakki ja viskikahvi. Jäätelön alkoholipituisuus on 3,8–4,2 % mausta riippuen. Jäätelön valmistukseen käytetään puhtaita ja vastuullisesti tuotettuja suomalaisia raaka-aineita: likööriä, kananmunia, laktoositonta maitoa ja kermaa sekä sokerijuurikkaasta valmistettua sokeria ja tärkkelyssiirappia. Jäätelöön ei lisätä teollisia sidos- ja lisäaineita koostumuksen tai säilyvyyden parantamiseksi.

Jäätelön nimi kuvaa leikkimielisesti joulupukin vapaa-ajan alter egoa, joka on kehittänyt tuotteen Bad Santa Liquer Ice. Hyvä ja kiltti joulupukki, joka vie lahjoja kaikille maailman lapsille, tarvitsee myös omaa aikaa ja silloin hän rentoutuu nauttimalla Bad Santa Liquer Ice -jäätelöä. Jäätelön logo on tatuointitaiteilijan näkemys joulupukista ja nuorekkaasta joulumuorista.

Lähde: https://bit.ly/2U7ponH

Lue myös