d-md-none
Siirry pääsisältöön

Toptasten vaikuttajat testasivat Rosten Leipomoiden Jurmo Saarislolaisleivät

Pääkuva: @kokki_ja_kamera

Saaristolaisleipä crust zucchini-hernepihvit valkohomejuustolla

Kuva: @kokki_ja_kamera

Vaikuttajamme testasi Jurmo Saaristolaisleipää ja loihti siitä seuraavan reseptin:

  • 0,5 pkt Jurmo saaristolaisleipä
  • 1 kpl kesäkurpitsa
  • 1 kpl keskikokoinen jauhoinen peruna
  • 100 g kukkakaali
  • 100 g pakaste herne
  • 100 g valkohomejuustoa
  • 1 kpl kananmuna
  • 2 rkl persilja, hienonnettuna
  • 1 rkl basilika, hienonnettuna
  • korppujauhoja
  • suola, mustapippuri, kurkuma, valkosipulijauhe
  1. Raasta kesäkurpitsa karkealla terällä siivilään. Sekoita suolaa kesäkurpitsan sekaan ja anna valua nesteiden pois. 
  2. Kuori ja keitä peruna ja kukkakaali kypsäksi. Murskaa haarukalla karkeaksi.
  3. Survo sulaneet herneet karkeaksi ja purista ylimääräinen neste pois
    Purista kesäkurpitsasta mahdollisimman paljon nestettä pois. Sekoita kaikki keskenään. Nypi juusto sekaan, sekoita yrtit ja kananmuna seokseen.
  4. Lisää korppujauhoja kunnes massa on käsiteltävää ja mausta.
  5. Leikkaa saaristolaisleipä pieneksi palaksi ja aja yleiskoneella hienoksi muruksi.
  6. Pyörittele massasta pihvejä ja pyörittele leipämurussa. 
  7. Laita uuni n. 200 asteeseen ja paista pihvejä kunnes kypsiä. n. 40-60 min kunnes pihvit ovat saaneet kauniin värin ja pysyvät kasassa.

Cavi Art-kastike:

  • 2 dl turkkilaista jogurttia
  • 2 rkl keltainen cavi art
  • 1 kpl sitruunankuori
  • 1 rkl hienonnettu ruohosipuli
  • suola, mustapippuri, sokeri
  1. Sekoita kaikki keskenään.

2. Lisäksi mummon hölsky avomaankurkkua, grillattua parsaa, broccoliiniä ja uudensadon perunaa voisulalla.

Reseptin loihti: @kokki_ja_kamera

. . . . . . .

Keväiset cocktailpalat

Yksi vaikuttajistamme koosti Jurmo Saaristolaisleivistä herkullisia kahtia erilaisia cocktailpaloja:

  • Rosten Jurmo saaristolaisnappeja
  • Levittyvää vuohenjuustoa
  • Ranskankermaa
  • Parmesanjuustoa
  • Parsaa
  • Pestoa
  • Viiriäisen munia
  • Oliiviöljyä
  • Suolaa
  • Saksanpähkinöitä
  • Mansikoita
  1. Sekoita 3 rkl ranskankermaa levittyvän vuohenjuuston joukkoon. Laita valmistamasi levite hetkeksi jääkaappiin.
  2. Raasta Parmesaani, murskaa saksanpähkinät ja leikkaa mansikat siivuksi.
  3. Keitä viiriäisen munia noin 3 min kiehuvassa vedessä, huuhtele kylmässsä vedessä ja kuori munat. Leikkaa ne kahtia ja laita pikkuisen suolaa keltuaisen päälle.
  4. Halkaise parsat pituussuunnassa kahtia, leikkaa noin 5 cm paloiksi ja paista oliiviöljyssä pannulla muutama minuutti. Mausta suolalla.
  5. Sipaise valmistamaasi vuohenjuustolevitettä leipien päälle.
  6. Täytä osa leivistä näin: vuohenjuustolevitteen päälle vajaa 1 tl pestoa, sitten 1-2 tl raastettua parmesaania, sen päälle 3 parsan palaa ja puolikas viiriäisen muna kylkeen.
  7. Täytä loput leivät näin: vuohenjuustolevitteen päälle 1 tl murskattua saksanpähkinää ja pari siivua mansikkaa.
  8. Laita cocktailpalat tarjolle tarjoiluvadille.
Reseptin lohti: @colorsofthe_wind

. . . . . . .

Jurmo Saaristolaisleipä -juustokakku

Leipomiseen erikoistunut vaikuttajamme näyttää miten Jurmo Saaristolaisleipä sopii makeaan leivontaan ja juustokakun pohjaksi:

  • 1 Jurmo Saaristolaisleipää
  • 2-3 rkl appelsiinihilloa (tai jotain muuta hilloa, maun mukaan) 
  • 6 dl kermaa
  • 300g tuorejuustoa
  • 50 g sokeria
  • 2 rkl sitruunanmehua
  • 1 tl vaniljauutetta (tai vaniljasokeria)
  • 6 liivatelehteä
  • marjoja koristeeksi
  1. Vuoraa iso rengasvuoka (tai useita pieniä) kelmulla. 
  2. Viipaloi leipä noin sentin paksuiksi viipaleiksi. 
  3. Asettele leipä tiiviisti vuoan pohjalle ja levitä päälle hilloa. 
  4. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. 
  5. Laita kulhoon tuorejuusto, kerma, sokeri ja vanilja ja vatkaa seos kevyeksi vaahdoksi. 
  6. Kiehauta sitruunanmehu. 
  7. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata ne kuumassa sitruunamehussa. 
  8. Kaada liivateseos juustoseokseen ohuena nauhana koko ajan vatkaten. 
  9. Kaada seos vuokiin ja anna hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan, mieluiten yön yli. 
  10. Koristele marjoilla.
Reseptin loihti: @sokerivaltakunta

. . . . . . .

Saaristolaisnapit brunssille

Kuva: @superihanaa

Vaikuttajamme testasi Leipomo Rostenin Jurmo-saaristolaisnappeja, joista valmistui brunssille kaksi versiota, joista toinen myös vegaaniseen ruokavalioon sopiva:

Vegaaniset merileväkaviaarinapit:

  • Kasvipohjainen ruokafraice chili
  • Merileväkaviaari
  • Punasipuli
  • Tilli

Tomaatti mozzarellanapit:

  • Kasvipohjainen ruokafraiche valkosipuli
  • Tomaatti
  • Mozzarella
  • Auringonkukan versot 
Reseptin loihti: @superihanaa

. . . . . . .

Saaristolaisnapit basilikatuorejuustopekonitahnalla

Kuva: @kauniimpaakuinkoskaan

Vaikuttajamme maisteli Jurmon saaristolaisnappeja mökillään ja päätyi testaamaan erilaisia tahnoja saaristolaisnappien päälle.

  • Basilikatuorejuustoa
  • Pekonia
  • Persiljaa
  1. Viipaloi pekoni pieneksi ja leikkaa persilja. Sekoita tuorejuusto ja pekoni yhteen ja levitä saaristolaisnapille. Lisää persilijaa päälle.

Muut täytevaihtoehdot:

  • Hummus
  • Härkistahna
Reseptin loihti: @kauniimpaakuinkoskaan

Lue myös