

Toptasten vaikuttajat testasivat Rosten Leipomoiden Jurmo Saarislolaisleivät
Toptasten vaikuttajat saivat testiin Rosten Leipomoiden Jurmo Saaristolaisleivät, ja pyysimme heitä keksimään uusia käyttötarkoituksia leiville. Katso täältä heidän luomuksiaan!
Pääkuva: @kokki_ja_kamera
Saaristolaisleipä crust zucchini-hernepihvit valkohomejuustolla

Vaikuttajamme testasi Jurmo Saaristolaisleipää ja loihti siitä seuraavan reseptin:
- 0,5 pkt Jurmo saaristolaisleipä
- 1 kpl kesäkurpitsa
- 1 kpl keskikokoinen jauhoinen peruna
- 100 g kukkakaali
- 100 g pakaste herne
- 100 g valkohomejuustoa
- 1 kpl kananmuna
- 2 rkl persilja, hienonnettuna
- 1 rkl basilika, hienonnettuna
- korppujauhoja
- suola, mustapippuri, kurkuma, valkosipulijauhe
- Raasta kesäkurpitsa karkealla terällä siivilään. Sekoita suolaa kesäkurpitsan sekaan ja anna valua nesteiden pois.
- Kuori ja keitä peruna ja kukkakaali kypsäksi. Murskaa haarukalla karkeaksi.
- Survo sulaneet herneet karkeaksi ja purista ylimääräinen neste pois
Purista kesäkurpitsasta mahdollisimman paljon nestettä pois. Sekoita kaikki keskenään. Nypi juusto sekaan, sekoita yrtit ja kananmuna seokseen. - Lisää korppujauhoja kunnes massa on käsiteltävää ja mausta.
- Leikkaa saaristolaisleipä pieneksi palaksi ja aja yleiskoneella hienoksi muruksi.
- Pyörittele massasta pihvejä ja pyörittele leipämurussa.
- Laita uuni n. 200 asteeseen ja paista pihvejä kunnes kypsiä. n. 40-60 min kunnes pihvit ovat saaneet kauniin värin ja pysyvät kasassa.
Cavi Art-kastike:
- 2 dl turkkilaista jogurttia
- 2 rkl keltainen cavi art
- 1 kpl sitruunankuori
- 1 rkl hienonnettu ruohosipuli
- suola, mustapippuri, sokeri
- Sekoita kaikki keskenään.
2. Lisäksi mummon hölsky avomaankurkkua, grillattua parsaa, broccoliiniä ja uudensadon perunaa voisulalla.

. . . . . . .
Keväiset cocktailpalat


Yksi vaikuttajistamme koosti Jurmo Saaristolaisleivistä herkullisia kahtia erilaisia cocktailpaloja:
- Rosten Jurmo saaristolaisnappeja
- Levittyvää vuohenjuustoa
- Ranskankermaa
- Parmesanjuustoa
- Parsaa
- Pestoa
- Viiriäisen munia
- Oliiviöljyä
- Suolaa
- Saksanpähkinöitä
- Mansikoita
- Sekoita 3 rkl ranskankermaa levittyvän vuohenjuuston joukkoon. Laita valmistamasi levite hetkeksi jääkaappiin.
- Raasta Parmesaani, murskaa saksanpähkinät ja leikkaa mansikat siivuksi.
- Keitä viiriäisen munia noin 3 min kiehuvassa vedessä, huuhtele kylmässsä vedessä ja kuori munat. Leikkaa ne kahtia ja laita pikkuisen suolaa keltuaisen päälle.
- Halkaise parsat pituussuunnassa kahtia, leikkaa noin 5 cm paloiksi ja paista oliiviöljyssä pannulla muutama minuutti. Mausta suolalla.
- Sipaise valmistamaasi vuohenjuustolevitettä leipien päälle.
- Täytä osa leivistä näin: vuohenjuustolevitteen päälle vajaa 1 tl pestoa, sitten 1-2 tl raastettua parmesaania, sen päälle 3 parsan palaa ja puolikas viiriäisen muna kylkeen.
- Täytä loput leivät näin: vuohenjuustolevitteen päälle 1 tl murskattua saksanpähkinää ja pari siivua mansikkaa.
- Laita cocktailpalat tarjolle tarjoiluvadille.

. . . . . . .
Jurmo Saaristolaisleipä -juustokakku


Leipomiseen erikoistunut vaikuttajamme näyttää miten Jurmo Saaristolaisleipä sopii makeaan leivontaan ja juustokakun pohjaksi:
- 1 Jurmo Saaristolaisleipää
- 2-3 rkl appelsiinihilloa (tai jotain muuta hilloa, maun mukaan)
- 6 dl kermaa
- 300g tuorejuustoa
- 50 g sokeria
- 2 rkl sitruunanmehua
- 1 tl vaniljauutetta (tai vaniljasokeria)
- 6 liivatelehteä
- marjoja koristeeksi
- Vuoraa iso rengasvuoka (tai useita pieniä) kelmulla.
- Viipaloi leipä noin sentin paksuiksi viipaleiksi.
- Asettele leipä tiiviisti vuoan pohjalle ja levitä päälle hilloa.
- Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.
- Laita kulhoon tuorejuusto, kerma, sokeri ja vanilja ja vatkaa seos kevyeksi vaahdoksi.
- Kiehauta sitruunanmehu.
- Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata ne kuumassa sitruunamehussa.
- Kaada liivateseos juustoseokseen ohuena nauhana koko ajan vatkaten.
- Kaada seos vuokiin ja anna hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan, mieluiten yön yli.
- Koristele marjoilla.

. . . . . . .
Saaristolaisnapit brunssille

Vaikuttajamme testasi Leipomo Rostenin Jurmo-saaristolaisnappeja, joista valmistui brunssille kaksi versiota, joista toinen myös vegaaniseen ruokavalioon sopiva:
Vegaaniset merileväkaviaarinapit:
- Kasvipohjainen ruokafraice chili
- Merileväkaviaari
- Punasipuli
- Tilli
Tomaatti mozzarellanapit:
- Kasvipohjainen ruokafraiche valkosipuli
- Tomaatti
- Mozzarella
- Auringonkukan versot

. . . . . . .
Saaristolaisnapit basilikatuorejuustopekonitahnalla

Vaikuttajamme maisteli Jurmon saaristolaisnappeja mökillään ja päätyi testaamaan erilaisia tahnoja saaristolaisnappien päälle.
- Basilikatuorejuustoa
- Pekonia
- Persiljaa
- Viipaloi pekoni pieneksi ja leikkaa persilja. Sekoita tuorejuusto ja pekoni yhteen ja levitä saaristolaisnapille. Lisää persilijaa päälle.
Muut täytevaihtoehdot:
- Hummus
- Härkistahna
