d-md-none
Siirry pääsisältöön

Valio palautti jäätelöntuotannon Ouluun jännittävillä jäätelömauilla

Toptaste-tiimi pääsi maistelemaan Valion Jäätelöfabriikki-herkuttelujäätelöitä ja kuulemaan jäätelönvalmistuksen uusista tuulista.

Chiliä ja ruista jäätelössä? Viileään muotoon muuttunut klassikkoleivonnainen? Kreisi kinuski? Uuden kuusi makua kattavan Valio Jäätelöfabriikki -sarjan maut voivat tuntua hieman oudoilta, mutta niin on kuulemma kategoriajohtaja Jussi Mattssonin mukaan tarkoituskin.

Tuotekehittelyn lähtökohtana Valio on käyttänyt jäätelötutkimusta, johon kuului muun muassa jäätelölle osoitettuja rakkauskirjeitä, ryhmähaastatteluja ja maistelua. Viesti oli selvä: jäätelökansa haluaa yllättäviä makuja.

Valion jäätelöfabriikki tekee paluun Ouluun

Maaliskuussa kauppojen hyllyille rantautuvat, laktoosittomat Valio Jäätelöfabriikki -jäätelöt valmistetaan Oulun meijerissä lähialueelta kerätystä maidosta. Samalla jäätelöt palaavat takaisin Oulun meijeriin, missä sitä on valmistettu viimeksi 80-luvun alkupuolella. – Jäätelöiden valmistaminen on todella innostavaa, sillä ne valmistetaan täysin uusin reseptein ja uusilla laitteilla, Oulun meijerin tehtaanjohtaja Martti Kimpimäki kertoo.

Makuja, joissa on juju

Oulun jäätelönvalmistajien ja Valion tuotekehityksessä onkin syntynyt kuusi jännää makuyhdistelmää: kevyesti suolainen kreisi kinuski, mansikka-basilika, mustikka-ruis, porkkanakakku, macchiato-suklaa ja ärhäkkä salmiakki-chili. – Haluamme tarjota jäätelön ystäville jotain uutta ja makuyhdistelmiä, joissa on joku juju, Mattsson sanoo.

Teksti: Mia Heiskanen

Kuvat: Titti Myhrberg

Lue myös