Siirry pääsisältöön

Viiniateljeen vinkit ruokamessuille

Ruoka 2024 on uusi ruoka- ja juoma-alan suurtapahtuma, joka esittelee monipuolisesti ruoka- ja juomakulttuuria niin kotona, ulkona kuin matkoillakin. Ruokamessut houkuttelee paikalle ruuasta, juomasta, viinistä ja keittiötuotteista kiinnostuneita kuluttajia ja tarjoilee mahdollisuuksia kokeilla, oppia, maistaa ja löytää ratkaisuja arkeen ja juhlaan. Tapahtuma yhdistää alan tärkeimmät yritykset ja ruoasta, juomasta ja keittiötuotteista kiinnostuneet kuluttajat.

Ruokamessuilla nautiskellaan juomista

Juomat kuuluvat elämän nautintoihin ja messuilla nautiskeluun on oma tunnelmallinen alue. Ruokamessut tarjoaa upeita elämyksiä kaikille aisteille. Kävijät voivat kulkea messualueella halleissa 4 ja 5 vapaasti oman lasin kanssa maistelemassa sekä tutustumassa esillä olevaan juomatarjontaan, istahtaa torialueille ja nauttia ainutlaatuisesta tunnelmasta sekä inspiroitua mielenkiintoisesta ohjelmasta.

Viiniateljee on mukana Ruokamessuilla

Viiniateljeen takana on turkulainen, perheomisteinen viininmaahantuontiyritys BBWINES OY, joka on perustettu vuonna 2006. Viiniateljee on sekä kuluttajille, että yrityksille lanseerattu markkinointialusta laadukkaille viineille, joita on yrityslahjaksi mahdollisuus tehdä myös omalla etiketillä räätälöitynä. 

Ruokamessut koemme gastronomeina ja viinialan ammattilaisina lähestulkoon velvollisuudeksi kuluttajia, edustamiamme tuottajia sekä suomalaista viini- ja ruokakulttuuria kohtaan. 

Ruokamessuilla maistuu kevään ja kesän trendiviinit eri kategorioissa. Messuilla pääset kokemaan täydellisen sekoituksen raikkautta ja kepeyttä, unohtamatta kuitenkaan täyteläisen mausteisia grillausviinejä kauniisiin kesäiltoihin. Pirskahtelevasta tunnelmasta pitävät huolen tarkkaan valitut, kuplivat nautinnot aina samppanjasta sangriaan, sekä roséviinit, jotka ovat taidokkaasti valmistettu, yhdistellen tyylikkäästi hedelmäisiä vivahteita, kuten herkullisia mansikoita ja mehukkaita vadelmia. 

Maailman palkituin alkoholittomien viinien tuottaja Le Petit Béret esittäytyy Ruokamessuilla

Trendikkäät alkoholittomat viinit ja mocktailit ovat viime aikoina olleet nousussa Suomessa ja tuommekin kuluttajien iloksi Ruokamessuille maailman palkituimman alkoholittomien viinien tuottajan Le Petit Béretin. Le Petit Béret syntyi luonnollisen tarpeen kautta. Nimittäin sen toinen perustaja, toimitusjohtaja Fathi Benni, pettyi siihen, että hänelle tarjottiin ravintolassa vain virvoitusjuomia (hän ei siis käytä alkoholia). 

Hän löi niin sanotusti hynttyyt yhteen Ranskan parhaaksi sommelieriksi (Meilleur Sommelier de France) valitun Dominique Laporten kanssa. Kaksikko lähti yhdessä suunnittelemaan laadukkaita alkoholittomia tuotteita, ja viiden vuoden pitkän ja sinnikkään suunnittelun tuloksena syntyi Le Petit Béret.  

Tänä päivänä Le Petit Béret’n valikoimaan kuuluu niin still-viinejä, kuohuviinejä kuin väkeviä – kaikki tosin alkoholittomia. Tuotteet ovat alkoholittomia sanan varsinaisessa merkityksessä, nimittäin niitä ei ole dealkoholisoitu. Esimerkiksi viinien valmistuksessa Le Petit Béret’llä on hallussaan yhdeksän patenttia, jolla he valmistavat alkoholittomat viinit – ilman käymisprosessia. Dominique Laporte teki kehitysyhteistyötä muun muassa ranskalaisten huippulaboratorioiden, INRA ja CTCPA, kanssa, jonka tuloksena syntyi uniikki, innovatiivinen prosessi alkoholittomien viinien valmistukseen. 

Tuotteissa ei ole säilöntäaineita eikä niiden valmistuksessa ole käytetty sulfiitteja. Lisäksi viinit ovat vegaaniystävällisiä ja luomusertifioituja, ja ne sopivat halal-ruokavalioon. Mainittavaa on myös, että tuotteet ovat vähäkalorisia. Esimerkiksi valkoviinissä on alle 4 g/l jäännössokeria! Le Petit Béret’n viinien rypäleet ovat peräisin Etelä-Ranskasta, missä sijaitsee myös tilan oma château. Siellä on mahdollista vierailla siinä missä ”tavallista” viiniäkin valmistavalla viinitilallakin. 

Tässä reseptit onnistuneisiin mocktaileihin: 

Aperol Spritz

  • 100 ml Le Petit Béret Orange Spritz
  • 90 ml Le Petit Béret Blanc de Blancs
  • 90 ml tonic-vettä


Tarjoile hyvin viilennettynä jäiden kanssa.

Gin Tonic

  • 50 ml Le Petit Béret Natural Botanic
  • 200 ml tonic-vettä
  • sitruunaviipale
  • rosmariinioksa


Tarjoile hyvin viilennettynä jäiden kanssa.

www.viiniateljee.fi

. . .

Ruokamessut järjestetään samaan aikaan Lapsimessujen ja Lemmikkimessujen kanssa.

www.ruokamessut.messukeskus.com

Ota Ruokamessujen somekanavat seurantaan: FacebookInstagram ja Linkedin

Lue myös