d-md-none
Siirry pääsisältöön

Panosta ruoan säilymiseen kesähelteillä

LG haluaa levittää tietoa ja tukea ruokahävikistä ja sen vähentämisestä antamalla tietoa raaka-aineiden kestävyydestä ja tehokkaasta jääkaappisäilytyksestä. Lämmin kesäkausi asettaa erityisiä haasteita ruoan säilyvyydelle. LG tekee yhteistyötä muun muassa ruotsalaisen tv-kokin ja kirjailijan Zeina Mourtadan kanssa.

Alla LG:n ja Zeina Mourtadan vinkit, miten säilyttää ruokaa pidempään ja vähentää henkilökohtaista ruokahävikkiä.

7 tapaa säilyttää ruoka tuoreena pidempään jääkaapissa:

1)    Likaisissa vihanneksissa ja hedelmissä saattaa piillä bakteereja tai mikro-organismeja. Puhdistamattomat hedelmät ja vihannekset tulisikin säilyttää erikseen. Kääri raa’at vihannekset sanomalehtiin ja säilytä niitä esimerkiksi vihanneslaatikossa.

2)    Jääkaapin ovi on jääkaapin lämpimin osa ja siksi siinä tulisi säilyttää elintarvikkeita, jotka säilyvät parhaiten. Näitä ovat esimerkiksi majoneesi, ketsuppi, sinappi, vesipullot, virvoitusjuomat ja mehu.

3)    Laita jääkaapin nurkkaan leivinjauheella täytetty avoin rasia. Leivinjauhe imee hajuja ja jopa poistaa hajut ajan myötä. Parhaan tuloksen saat, kun vaihdat laatikon kolmen kuukauden välein.

4)    Jääkaapin yläosassa olevat tuuletusaukot auttavat pitämään lämpötilan vakiona, mikä auttaa pitämään ruoan tuoreena. Raivaa tilaa yläosan keskelle, jotta ilmavirta ei esty, ja pidä kylmälle herkät elintarvikkeet kuten munat ja vihannekset kaukana aukoista.

5)    Jääkaapin säännöllinen puhdistus on tärkeää. Puhdista jääkaappi kytkemällä ensin virta pois päältä. Poista ruoat ja puhdista jääkaappi puhtaalla tai kostealla liinalla. Poista kaikki jääkaapissa olevat roskat ja jäänteet.

6)    Hyödynnä ala- ja ylähyllyjä. Säilytä alemmilla hyllyillä ruoat, jotka on kypsennettävä korkeassa lämpötilassa, kuten esimerkiksi raaka broilerinliha. Sijoita valmiit ruoat ja tähteet ylemmille hyllyille, joilta saat ne helposti käyttöösi.

7)    Muista merkitä ja päivätä ruoat. Ei ole mukava huomata, että ruoka on ehtinyt mennyt pahaksi. Järjestä hyllyt etiketeillä, jotta tiedät mitä voit syödä turvallisesti.

Lähde

Lue myös