d-md-none
Siirry pääsisältöön

Hillalonkero – Lapin taika pulloon

Tornion Panimon alaisuudessa toimiva Tornio Distillery tuo markkinoille aidosta hillasta ja käsityöläisginistä tehdyn premium-lonkeron.

Lonkerot ovat juuri nyt kovassa nosteessa ja tarjontaa riittää. Tornion tuotteissa Lappi on aina ollut vahvasti läsnä, joten Lapin kultamarja hilla oli premium-lonkeron ehdoton makuvaihtoehto.

 – Lapin taika pulloon, luonnehtii Tornion Panimon yhteydessä toimivan Tornio Distilleryn toimitusjohtaja Kaj Kostiander lappilaisen käsityöläisginin ja sille pohjautuvan Hilla Cloudberry Longdrinkin kehitystyön lähtökohtia. Alusta saakka oli selvää, että gin tehdään Lapin yrteistä ja lonkeroon käy vain hilla, hän jatkaa.

Ginin julkaisu antaa odottaa itseään vielä hetken, mutta sille pohjautuva Hilla Cloudberry Longdrink saapui juuri kauppoihin.

 – Halusin rakentaa upean ginimme pohjalle juoman, jossa yhdistyvät Lapin taika ja raikas marjaisuus. Kymmenien prototyyppien jälkeen syntyi täydellinen lopputulos ja se onnistuu ainoastaan aidolla hillamehulla, Kostiander kertoo tuotekehityksestä.

Hilla Longdrinkiä ovat maistelleet ennakkoon muun muassa baarimestarit ja keittiömestarit. Ylläsjärvellä sijaitsevan Euroopan parhaaksi valitun uuden boutique-hotellin keittiömestari Sirly Schinmann, joka tunnetaan myös televisiokokkina ja MasterChef-ohjelmasta, luonnehtii Hilla Cloudberry Longdrinkiä seuraavasti:

– Vau! Tässähän on aurinkoisen kevään maku! Ihana hillan aromi, sopivasti kirpeyttä, ei turhan makea. Sairaan hyvää!”

Lähde: https://bit.ly/2Vn1LZv

Lue myös