d-md-none
Siirry pääsisältöön

Suomen kokkileijonat esittäytyvät: Katja Tuomainen

Miten päädyit kokkimaajoukkueeseen?

Päädyin kokkimaajoukkueeseen maajoukkueen kotisivujen haun kautta. Laitoin hakemuksen, jonka jälkeen sain kutsun yhteiseen infotilaisuuteen ja haastatteluun, sen jälkeen ”karsintakilpailuun” ja siitä joukkueeseen.

Millaisin odotuksin lähdit mukaan kokkimaajoukkueeseen?

Odotan, että pääsen kehittymään ja laajentamaan osaamistani sekä testaamaan omia rajojani. Saan arvokasta kilpailukokemusta ja lyhyen ajan jälkeen tiedän, että maajoukkuekokemus tulee vastaamaan odotuksiani ja vielä enemmänkin! 

Mikä merkitys sinulle on sillä, että olet mukana joukkueessa?

Joukkueessa mukana oleminen merkitsee minulle ammatillisessa mielessä liiottelematta aivan kaikkea. Joukkueeseen pääseminen on ollut haaveeni viimeiset viisi vuotta ja nyt kun pääsin mukaan, yksi suurimmista haaveistani toteutui 🙂

Miltä joukkueen kokoonpano vaikuttaa? 

Joukkueen kokoonpano vaikuttaa hyvältä ja monipuoliselta; meillä kaikilla on omat vahvuutemme ja jo pelkästään ne yhdistämällä voimme viedä joukkuettamme eteenpäin. Uskon että kun löydämme oikean tasapainon ja selkeän suunnan tekemiseemme, meillä on kaikki mahdollisuudet voittaa kultaa seuraavissa kisoissa!

Biography

Syntymävuosi: 1985

Perhesuhteet: Asun Järvenpäässä kämppiksen ja kahden lapinkoiran kanssa

Työkokemus: Työkokemusta on karttunut noin 13 vuotta erilaisista tilaus- ja juhlapalvelu- sekä á la carte -ravintoloista Kuopiosta ja Helsingistä.

Kilpailukokemus: Toistaiseksi ei kilpailukokemusta

Vahvuus: Vahvuuksiani ovat lämmin keittiö sekä alkuruoat. Paineensietokykyni! Haluan luoda läsnäolollani joka päivä hyvää tsemppihenkeä ympärilläni työskenteleviin.

Esikuvat: Dominique Crenn, tällä mahtavalla keittiömestarilla on vaikuttava tunneyhteys sekä ruokaan että ihmisiin.

Mitä ruokaa teet mielelläsi: Rakastan tehdä erilaisia liha- ja kalaruokia. Pitkään haudutetut liharuoat ovat lähimpänä sydäntäni.

Harrastukset Ruoan lisäksi harrastan akustisen kitaran soittoa ja lumilautailua.

Työpaikka: HMSHost Finland Oy, Helsinki-Vantaan lentoasema

Katjan ruuanlaittovinkki

Kun lisäät esimerkiksi pullien voiteluun tarkoitettuun kananmunaan ripauksen suolaa, rakenteesta tulee juoksevampi ja voitelu sujuu helpommin.

Mikä kokkimaajoukkue?

Suomen kokkimaajoukkue ry on Suomen kansallinen joukkue, joka edustaa Suomea kansainvälisissä kokkikilpailuissa

Kokkimaajoukkue edustaa Suomea mm. neljän vuoden välein järjestettävissä kokkien olympialaisissa. Seuraava The Culinary Olympics -mittelö järjestetään Saksan Erfurtissa vuonna 2020. Kokkileijonat valmistautuvat kilpailuihin harjoittelemalla jatkuvasti eri osa-alueita parhaiden mahdollisten valmentajien ohjauksessa. He toimivat samalla koko ruokamaa Suomen suurlähettiläinä. Seuraa joukkueen edesottamuksia www.ctof.fi

Lue myös