d-md-none
Siirry pääsisältöön

Toptasten vaikuttajat testasivat Tilda-riisin

Kokki ja Kamera: Täytetyt viiriäiset

Chili-hunajalla glaseerattua täytettyä viiriäistä ja tähtianis-punaviinikastiketta, grillattua broccoliiniä ja kevätsipulia, sumac maustettua punasipulia, granaattiomena-salaattia ja Tildan basmatiriisiä.

Viiriäisen täytteenä korianteria, lehtipersiljaa, kevätsipulia, basmatiriisiä, rusinoita ja maapähkinää maustettuna pohjois-afrikkalaisittain kanelilla, sahramilla, inkiväärillä, chilillä, jauhetulla korianterilla ja appelsiinikuorella

Historian tarttuvimman mainossävelen lisäksi Risellalla on tuonut markkinoille premium riisisarjan nimeltään Tilda. Tumman sinisestä pakkauksesta löytyy aito ja alkuperäinen basmatiriisi, lilasta pakkauksesta terveellisemmän version etsijöille täysjyväinen basmatiriisi ja keltaisessa pakkauksessa jasmiiniriisi mikä sopii hyvin hienosti currien kaveriksi hieman tahmean tekstuurin ansiosta.

Keitettäessä basmatiriisi pysyi hyvin irtonaisena ja kuohkeana. Keittiössä alkoi tuoksua oikein aromaattinen tuoksu. Keittoaika n. 10min suolatussa vedessä. Yksi parhaista basmati riiseistä mitä olen käyttänyt????????????

Emilia Harjuvirta: Aasialainen kanakastike

Tässä tulee super paljon pyydetyn, aasialaisen kanakastikkeen resepti, jonka olen itse kehittänyt????????

Tarvitset:

????Risellan premium Tilda-riisiä
????kanaa
????sipulia ja valkosipulia
????kirsikkatomaatteja
????porkkanaa
????sokeriherneitä
????limemehua
????punaista pestoa
????kookoskerman
????soijakastiketta
????sriracha-kastiketta
????hoisin-kastiketta
????green thai curry-tahnaa
????tuore persiljaa tai muuta yrttiä

Psst. Olisin laittanut vielä herkkusieniä sekaan, mutta unohdin ostaa kaupasta.

Ohjeet:

  • Kaada Tilda-riisit kiehuvaan veteen 10-12 minuutiksi.
  • Paista kana ja sipulit sekä pilkotut kasvikset. Lisää joukkoon srirachaa, oman maun mukaan.
  • Lisää 4rkl punaista pestoa ja 2tl green thai curry-tahnaa.
  • Lisää kookoskerma, limemehua, tuore persiljaa sekä soijakastiketta, oman maun mukaan.
  • Jos kastike on liian paksua tai mausteista, lisää vettä.
  • Lautaselle laitettaessa, lisää päälle tai sivuun hoisin-kastiketta.

Ei muuta, kun hyvää ruokahalua ja kertokaa ihmeessä, mitä piditte ja laittakaa kuvia, kun olette kokeilleet tätä kotona! ????????

Ps. Premium Tilda-riisi ei tartu pohjaan niin, kuin muut riisit saattavat tarttua, suosittelen lämpimästi❗️

Colors of the wind: Lohi-riisikulho

Kiinnostuin Suomeen saapuneesta uudesta Tilda -basmatiriisistä. Tämä riisi on aromikasta ja hyvin korkealaatuista, siksi se kantaakin nimeä premium-riisi ????. Se kasvatetaan optimaalisissa olosuhteissa ja laadukkaimmista raaka-aineista. Monivaiheinen prosessi varmistaa sen hienon aromin ja maun, johon kaikki työvaiheet tähtäävät. Kansainvälisillä markkinoilla sitä on ollut saatavilla jo yli 50 vuotta ja yli 50 maassa. ????????‍???? Itse tykkään panostaa laadukkaisiin raaka-aineisiin ja priorisoin aina maku ja laatu edellä ????.

Tänään kokkailimme lohi-riisikulhoja eli #salmonricebowl ???????? ja onpa muuten mahtava tapa aloittaa viikonloppu ✨!

Valitsimme tällä kertaa täysjyvä-basmatiriisin, koska se sisältää paljon ravinteita ja luonnonkuituja. Hieno pähkinän vivahde, sopivan irtonaista ja täysin gluteenitonta.

Resepti on yksinkertainen, Tilda -riisin lisäksi voit valita täytteeksi oikeastaan mitä tahansa kasviksia, lohen voi korvata esim. tuoreella tonnikalalla. Kastikkeeksi sopii soija tai sitruunasoija ja wasabimajoneesi. Helpoiten valmistat wasabimajon niin, että sekoitat majoneesiin vähän wasabitahnaa ja tilkan sitruunamehua. ????????

Lumo lifestyle: Malaguetassa marinoidut jättikatkaravut

Kauppojen riisihyllyille on tullut uusi erittäin pitkäjyväinen premiumlaatuinen Tilda-riisi ????

Tein reseptin Tildan basmatista joka on aromaattisesta maustaan ja irtonaisesta koostumuksestaan tunnettu, Himalaja-vuoriston juurella kasvava riisi.

Tilda-basmati on omiaan pehmeänmakuiseen kookosriisiin ???? joka tarjoillaan mausteisessa Malagueta-kastikeessa marinoitujen katkarapujen kanssa ????

Tee kastike ja marinoi katkaravut ensin. Kastikeresepti ja katkarapuohje alla.

Kaupasta tarvitset:

  • Kookosriisiä ja Malagueta-katkaravut
  • Kookosriisi
  • 250 g Risella Tilda-riisiä
  • 1rkl oliiviöljyä
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 1 tl hienoa sokeria
  • 1 ½ tl merisuolaa
  • 2 dl kookosmaitoa
  • 50 g kookoshiutaleita tai -lastuja tarjoiluun

Pane riisi siivilään ja pese kylmällä, juoksevalla vedellä kunnes vesi on kirkasta. Anna valua muutaman minuutin ajan.

Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa keskilämmöllä. Lisää sipuli ja kuullota 6-8 min kunnes sipuli  on pehmeää. Lisää sokeri, suola ja riisi ja sekoittele koko ajan. Kaada kookosmaito ja 2 dl vettä kattilaan ja sekoita. Kiehauta, vähennä lämpöä, kunnes suurin osa vedestä on imeytynyt. Anna hautua 10 min, kunnes suurin osa nesteestä on imeytynyt. Nosta liedeltä ja anna höyrystyä kannen alla 10 min.

Riisin höyrystyessä paahda kookoshiutaleet tai -lastut paistinpannulla, sekoittele jotta ne paahtuvat tasaisesti.

Pöyhi keitetty kookosriisi haarukalla ja lusikoi riisiä lämmitettyihin tarjoiluastioihin. Koristele paahdetuilla kookoslastuilla ja tarjoile malagueta-katkarapujen kanssa.

Kastikeresepti:

12 isoa katkaravun pyrstöä

Pane katkaravut kulhoon ja lisää 3 rkl malagueta-marinadia. Sekoita, peitä muovikelmulla ja anna marinoitua jääkaapissa muutaman tunnin ajan.

Mausta ravunpyrstöt suolalla ja pippurilla. Paista kuumalla pannulla 2 min/puoli. Tarjoa kookosriisin kera.

Mausteinen malagueta-marinadi

  • 70 g pieniä punaisia  chilejä (tai maun mukaan)
  • 5 valkosipulin kynttä kevyesti murskattuna
  • 0,7 dl oliivi- tai auringonkukkaöljyä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2½ tl tomaattisosetta
  • 2½tl hienoa sokeria
  • ½ tl kuivattuja chilihiutaleita
  • 1 runsas rkl paprikajauhetta
  • 2 rl merisuolaa
  • hyppysellinen kuivattua oreganoa

Kuumenna uuni 180 C. Halkaise chilit pituussuunnassa ja pane pieneen uunivuomaan yhdessä valkosipulin ja oliiviöljyn kanssa. Paahda 10 min. Anna jäähtyä muutaman minuutin ajan, pane sitten muiden ainesten kanssa tehosekoittimeen ja aja pehmeäksi tahnaksi. Pane tahna puhtaaseen purkkiin, sulje ja säilytä jääkaapissa. Säilyy korkeintaan viikon

Herkkusuunlautasella: Kanawokki

Ihan uusi basmatiriisi suomen markkinoilla jota piti kokeilla ja tulos oli yli odotusten. Meillä on jo vuosia käytetty pääsääntöisesti tummaa tai kokojyväriisiä, jo pitkään ennen kuin ruokavalio 7 vuotta sitten muuttui sydänyställisempään suuntaan. Oli iloinen yllätys löytää tätä yhdestä niistä kaupoista joissa täällä Tampereella useimmiten käyn.

Ruoaksi valmistui kanawokkia Tilda basmatiriisillä. Käytin siihen kanaa, punakaalia, porkkanaa, palsternakkaa, kevätsipulia, paprikaa, paksoita. Paistoin kasvisöljyssä ja mausteina käytin valkosipulia, tuoretta inkivääriä, seesaminsiemeniä, Sizuanpippuria, tummaa soijakastiketta sekä omaa kotitekoista chilipastaa. Kaikki vihannekset ovat pilkottu käsin ja paistettu wokpannussa. Tuli sekin taas pitkästä ajasta käyttöön kun ei oo pariin vuoteen pahemmin tullut syötyä wokkeja. Ja nyt vaan mietin miksei kun tää oli herkkua.

Mervi Partanen: Butter chicken

Olen tehnyt paljon erilaisia ruokia elämäni aikana kotona ja myös ammattini puolesta töissä.
Butter chicken eli tuttavallisemmin voikana oli kuitenkin uusi tuttavuus meidän keittiössä. Miehen mukaan tämä oli ”paras kanakastike ikinä”. ❤️
Tätä ruokaa varmasti tulee uudemmankin kerran valmistettua.

Butter chicken sai seurakseen erinomaisen ja aromikkaan Tilda Basmatiriisin. Tämän ruoan kanssa olisi sopinut myös Tilda Jasmiiniriisi, joka nyt saa odottaa seuraavaa ruokailu hetkeä!
Molemmat ovat premium luokan riisejä eli korkealaatuisia tuotteita, joiden erityisominaisuudet on varmistettu eri työvaiheissa alkaen sieltä riisin kasvatuksesta optimaalisissa olosuhteissa. ????✨

Tildan tarina ulottuu 50 vuoden päähän, mutta Suomeen kauppojen hyllylle nämä riisit ovat löytäneet äskettäin. Tildan tuotteita löydät hyvinvarustelluista K-kaupoista ja Prismoista kautta maan. Valikoima vaihtelee myymälöittäin.

Mari puolitoistakerrostakotia: Riisiä broilerikastikkeella

Tutustuin Suomeen rantautuneisiin Tilda -premiumbasmatiriiseihin. Nämä aromikkaat ja korkealaatuiset riisit tulevat Himalajan juurelta ja käyvät läpi erityiset tuotantoprosessit parhaan lopputuloksen takaamiseksi.

Ja parasta, keittoaika vain n. 10 minuuttia!

Tein viikonloppuna koko perheemme suosikkia, riisiä broilerikastikkeella, eikä mitään jäänyt????. Maininta riisistä: maku ei pettänyt, koostumus oli myös ihanan kuohkea!

Tässä vielä ohje tuohon meidän vakkarikastikkeeseen:

Kastikkeen pohja on aina sama:
•Ruskistettuja broilerinfileesuikaleita (400g), joihin paiston lopulla lisätään currya 1rkl ja soijaa muutama rkl
• tölkki kookosmaitoa
•vihreää currytahnaa n.0,5 tl (maun mukaan enemmänkin, mutta on aika tymäkkää, joten maista välissä)
•suolaa jos tarvii

Muuntelen kastiketta lisäämällä wok-vihanneksia, suolapähkinöitä tai vaikka ananaspaloja

Superihanaa: Tofua soijakastikkeessa

Viime aikoina ollaan saatu nauttia talvisista tunnelmista ihan kunnolla myös pääkaupunkiseudulla ja mikäpä maistuisikaan lumileikkien tai hiihtolenkin jälkeen paremmin kuin lämmittävän mausteinen ja sopivasti tulinen ruoka? ????

Meillä syödään usein paistettua tofua erilaisten wokkien muodossa sekä riisin kanssa ja viikonloppuna testissä juurikin tähän tarkoitukseen oli Suomeen äskettäin rantautunut, maailmalla markkinoita jo 50 vuoden ajan valloittanut Tilda-basmatiriisi tofun sekä vihannesten kera. ????

Tilda-riisi on aromikasta premium-laatuista riisiä, jonka kaikissa työvaiheissa on kiinnitetty erityistä huomiota sen erityisominaisuuksien varmistamiseen aina kasvatusolosuhteista tuotantoon ja käsittelyyn asti, mikä kaikki vaikuttaa riisin makuun.

Tilda-brändin tarina on saanut alkunsa Isossa-Britanniassa viisikymmentä vuotta sitten ja nyt tosiaan Suomestakin hyvinvarusteltujen ruokakauppojen hyllyiltä löytyy sarjan kolme tuotetta; basmatiriisi, jasmiiniriisi sekä täysjyvä-basmatiriisi. ????????????

Meillä testissä oli tällä kertaa perinteinen basmatiriisi, jossa aromikkaan maun lisäksi ihastutti sen nopea kypsyminen – aivan täydellinen tuote kiireisiin kokkaushetkiin siis! ????

Riisin kanssa tarjolla oli hunajassa ja soijakastikkeessa marinoitua, paistettua tofua sekä paistettuja wok-vihanneksia. Valmiin annoksen maustamiseen lisäsin hunajaa ja soijakastiketta, chili-inkiväärimehua sekä päälle pienen lorauksen vielä sweet chili-kastiketta. Annoksen kruunasi tietysti vielä pinnalle ripoteltu tuore korianteri sekä suolatut maapähkinät.

Lue lisää Tildasta ja sen erinomaisista ominaisuuksista täältä.

Lue myös