Siirry pääsisältöön

Parhaat alkoholittomat juomat

Vesi 

’’Vesi vanhin voitehista’’. Sen tietävät myös Toptasten lukijat, sillä yksi suosituimmista juomista oli nimittäin vesi. Myös erilaiset makuvedet saivat suosiota, esimerkiksi kurkulla, mintulla tai sitruunalla maustetut vedet olivat monen mieleen.

Cola-juomat

Cola-juomien suosio äänestyksessä oli kiistaton. Erityisesti sokerittomat juomat nousivat useaan otteeseen esille äänestyksessä.

Vichyt ja kivennäisvedet

Maustetut ja maustamattomat hiilihapotetut vedet nousivat kärkisijoille äänestyksessä. Maustetuista vichyistä ja kivennäisvesistä suosituimpia olivat sitruunalla maustetut vichyt, esimerkiksi Olvin sitruuna-limevichy.

Mocktailit

Mocktaileista, eli alkoholittomista drinkeistä suosituimmaksi nousi Virgin Mojito. Klassisen mojiton tapaan myös alkoholittomaan versioon tulee mintun lehtiä, limen mehua, kivennäisvettä ja makeutta esimerkiksi sokerista tai siirapista. Alkoholittoman version saat helposti myös näistä drinkeistä: Mimosa, Tom Collins ja Pinacolada. 

Lehtikuohu ja Pommac

Mustaherukan lehdistä valmistettu kupliva on loistava vaihtoehto perinteiselle kuohuviinille. Maku on makean hienostunut ja se siivittää varmasti juhlatunnelmaan.

Pommac puolestaan on suomalaisten juhlien vakiokalustoa, eikä suotta. Tämä sekahedelmävirvoitusjuoma maistuu niin lapsille kuin aikuisillekin ja sen ainutlaatuinen maku vie varmasti monet matkalle menneiden kesien juhliin ja illanistujaisiin. 

Kahvi

Suomalaisten rakkaus kahvia kohtaan huokui äänestyksestä, sillä se oli monen mielestä paras juoma. Jos kaipaat perinteiseen kahviisi uutta potkua, kokeile lisätä suodatinpussiin kahvin joukkoon ripaus kanelia ja kardemummaa. Näin saat tavallisesta kahvista ihanan mausteisen. 

Lue myös