Siirry pääsisältöön

Maailman tapaspäivää juhlitaan Suomessa: Tarjolla herkullisia tapaksia Kolmen Sepän patsaalla 16-17. kesäkuuta!

Espanjan matkailutoimisto tuo Suomeen palan Espanjaa juhlistaakseen maailman tapaspäivää! Tarjolla on espanjalaisia tapaksia ja viinejä, flamenco- ja kitaraesityksiä sekä aktiviteetteja aikuisille sekä lapsille!

Maailman tapaspäivä on vuosittainen juhlapäivä, joka vietetään 16. kesäkuuta, jolloin kunnioitetaan espanjalaista tapaskulttuuria ja herkullisia tapaslajeja. Tapa on perinteinen espanjalainen tyyli tarjoilla pienten annosten ruokia, jotka jaetaan yhdessä ystävien ja perheen kanssa. Tapakset voivat sisältää esimerkiksi oliiveja, juustoja, leikkeleitä, mereneläviä ja erilaisia ​​leipiä. Maailman tapaspäivänä ravintolat ja baarit ympäri maailmaa juhlistavat tätä herkullista ruokakulttuuria tarjoamalla erikoistarjouksia ja järjestämällä tapahtumia, joissa ihmiset voivat nauttia erilaisista tapasvaihtoehdoista.

Nyt suomalaisia hemmotellaan Helsingin kolmen sepän patsaalla koko perjantain ja lauantain ajan!

Autenttinen espanjalaisravintola La Taperia on tuonut paikalle food truckinsa, josta voi pienellä rahalla maistella upeita espanjalaisia oliiveja, juustoa – ja Toptasten suosikkia: Iberico-kinkkua!

Mikä ihmeen Iberico?

Iberico-kinkku on herkullinen ja arvostettu espanjalainen ilmakuivattu kinkku, joka valmistetaan iberiankarjan possun lihasta. Se on peräisin Espanjasta, erityisesti alueista kuten Extremadura, Andalusia ja Huelva. Iberico-kinkku tunnetaan erityisesti laadukkaasta marmoroinnistaan, joka tekee siitä mehukkaan ja täynnä makua.

Iberico-kinkun valmistusprosessi on pitkä ja perinteinen. Se alkaa possun ruokinnasta luonnollisilla ainesosilla, kuten pähkinöillä, heinällä ja akornilla (metsässä kasvavilla tammenterhoilla). Tämä ruokavalio antaa lihalle erityisen maun. Kun possu on kasvanut riittävästi, se teurastetaan ja kinkun valmistusvaihe alkaa.

Kinkku suolataan ja annetaan levätä, minkä jälkeen se pestään ja kuivataan huolellisesti. Sitten se ripustetaan kuivumaan ja kypsymään useiksi kuukausiksi tai jopa vuosiksi riippuen halutusta laadusta. Iberico-kinkulle on ominaista sen hieno maku, mureus ja erityinen aromi, joka kehittyy kypsymisen aikana.

Iberico-kinkkuja on eri laatuluokkia, kuten Bellota, Recebo ja Cebo, jotka perustuvat ruokintaan ja kinkun laatuun. Bellota on korkein luokka, joka tarkoittaa, että possu on ruokittu pelkästään akornilla. Iberico-kinkkua pidetään usein herkkuna ja sitä nautitaan ohuina viipaleina sellaisenaan tai osana tapas- tai juustolautasta.

Tapaksen synty

Tapas on perinteinen espanjalainen ruokailutapa, jossa tarjoillaan pieniä annoksia ruokia ja herkkuja. Se on yleinen tapa nauttia ruokaa Espanjassa, erityisesti baareissa ja ravintoloissa. Tapaksia jaetaan usein ystävien ja perheen kesken, ja ne tarjoillaan usein cocktail-palojen tai pienten annosten muodossa.

Tapakset voivat olla hyvin monipuolisia ja sisältää erilaisia makuja ja ainesosia. Niitä voi olla esimerkiksi oliiveja, juustoja, leikkeleitä, äyriäisiä, lihapullia, kasviksia, perunoita, munia ja leipiä. Jokaisella alueella Espanjassa voi olla omat perinteiset tapaslajinsa ja reseptinsä.

Tapas-ruokailutapa kannustaa sosiaaliseen kanssakäymiseen ja rentoon ilmapiiriin. Ihmiset voivat kokeilla erilaisia ​​maistiaisia ja jakaa makuelämyksiä keskenään. Se tarjoaa myös mahdollisuuden tutustua erilaisiin maku- ja ruokakulttuureihin. Tapas voi olla osa illallista, lounasta tai vaikka vain rentouttavaa aikaa ystävien kanssa.

Lue lisää tapahtumasta englanniksi täältä.

Lue myös