Siirry pääsisältöön

Lähi-Idän ruokia syödään yhdessä – myös arjessa

Moni muistaa lapsuudestaan sen, miten pihan lapset huudettiin aina iltapäivisin kotiin syömään. – Yhdessä syömisen kulttuuri on ollut olennainen osa suomalaisten arkea, mutta tuntuu, että se on nyt hieman kadoksissa, Ronit Hovav-Halonen Baba Foodsista tuumailee. Arjen kiireessä ja aikataulupaineissa ruuan laittaminen voi toki tuntua monimutkaiselta puuhalta, joka vain nipistää aikaa muulta puuhastelulta. – Baban tuotteet nojaavat Lähi-Idän keittiöön, joten niiden avulla on helppo loihtia maistuvia ja monipuolisia aterioita ruokapöytään. Baban hummukset, falafelit, salaatit ja marokkolaiset porkkanat ovat nimittäin valmista syötävää. Erilaisilla tahnoilla saa puolestaan näppärästi makua ja vivahdetta muihin pääruokiin.

Hummus on luotu jaettavaksi

Baban tunnetuin tuote hummus ei ole Lähi-Idän keittiössä pelkkä leivän kaverina nautittava levite, vaan yhdessä jaettava ruoka. – Hummus tuodaan oikeaoppisesti pöytään lämpimänä isolla lautasella koko pöytäkunnan jaettavaksi. Ennen tarjoilua se herätetään henkiin pyöräyttämällä isolla lusikalla, jotta se saa luonteen takaisin. Sen jälkeen lusikalla voi tehdä kauniin pyöreän juovan hummuksen keskelle ja lorauttaa koloon hyvää oliiviöljyä ja vaikkapa siemeniä, paprikajauhetta ja persiljaa. Baba Harissa -chilitahnalla voi tehdä vielä ns. hillosilmän keskelle. Näin syntyy herkullisen makuinen ja näköinen yksityiskohta vaalean hummuksen pintaan. Hummuksen seuraan kuuluu olennaisesti laadukas, tuore leipä, jolla itse kukin voi kaapaista hummusta reilusti  suoraan lautaselta. 

Ruokaa, joka tuntuu hyvältä kehossa

Kaikki Baban tuotteet ovat vegepohjaisia ja ravitsevia. Hummuksen sydän on kikherne, jossa on papujen tapaan paljon kuituja ja proteiiniarvot kohdallaan. Hummuksessa on myös paljon tyydyttymättömiä rasvahappoja, proteiinia ja B-ryhmän vitamiineja. Tahini on puolestaan ravinteikas ruoka, jota voi käyttää kastikkeena, salaatin kera ja lämpimien ruokien lisukkeena. Se on hyvin ravintorikas ja helppo tuote, ja loistava kalsiumin ja kaliumin lähde. 

www.baba.fi

Baba on paras suomalainen hummus

Tiesitkö, että Baba Original Hummus rankattiin aivan hiljattain Helsingin Sanomien makuraadissa parhaaksi kotimaiseksi hummukseksi? 

Arjen vinkki! 

Tuunaa Baba Original hummusta oman maun mukaan pyöräyttämällä sekaan sitruunaa, yrttejä tai valkosipulia.


Lue myös