Siirry pääsisältöön

Toptasten Take Away -testissä: Kristian Vuojärven kulinaarisetti

”Tehtäväsi on viimeistellä annos Kristiaanin ohjeiden mukaisesti. Olé huippukokki ja yllätä perheesi maittavalla aterialla!”

Näiden sanojen saattelemana ryhdyin hommiin.

Fine dining -menu (3 ruokalajia)

Minttu-sokerisuolattua kirjolohta, hapankermalla maustettua kurkkulientä ja kukkakaalia
***
Paistettua ankanrintaa, parsarisottoa ja paahdettua porkkanaa
***
Sitruuna posset, paahdettua valkosuklaata ja suklaakakkua

Kulinaarisetti toimitettiin vaivattomasti kotiovelle, kaikki ainesosat nätisti pakattuna, ja mukaan tuli kolmen sivun ohjeet kuvineen. Minun kaltaiselle ihmiselle, jolla on vaikeuksia seurata ohjeita, tämä oli kyllä todellinen koettelemus! Mutta koska nämä kotona valmistettavat boksit ovat nyt kovassa nosteessa, halusin tästä kuitenkin suoriutua ja kunnialla. Ensimmäisenä vaiheena kaadoin itselleni lasillisen rieslingiä ja rupesin tutkiskelemaan ohjeita ja tekemään sotasuunnitelmaa: missä vaiheessa teen mitäkin, ja kuinka paljon aikaa pitäisi varata mihinkin vaiheeseen. Tämä oli tästä dinnerin valmistamisessa ehkä se vaikein osuus, koska kaikki oli kyllä juuri kuten myyntipuheessa luvattu: pitkälle esivalmisteltu ja mietitty huolella toimivaksi.

Setin valmistamiseen ei tarvitse olla mikään huippukokki, eikä kannata ottaa mallikuvia liian tosissaan, vaan tehdä oman visuaalisen näkemyksensä mukaan. Sanoisin, että tämä olisi todella loistava koko perheen puuha, kunhan vaan keittiössä on tarpeeksi tilaa. Jos on pieni keittiö, niin sitten kannattaa parkkeerata apukokki viinilasin kanssa johonkin nurkkaan ja itse ottaa ohjakset. Minä tein nimittän niin 🙂

Alkuruoka: Minttu-sokerisuolattua kirjolohta, hapankermalla maustettua kurkkulientä ja kukkakaalia

Kuten kuvista näkyy, ei mennyt annoksen koristelu ihan kuin Strömsössä, mutta voin kertoa että maku oli aivan loistava. Lisäksi, oli ihanaa kun oli niin paljon pieniä yksityiskohtia annoksessa. Oli lohta, tillimajoneesia, kurkkulientä, pikkelöityä kukkakaalia, kukkakaali couscousta ja mallasleipää palasina. Sanomattakin selvää, että näin monta yksityiskohtaa en ikinä olisi keksinyt saatikka jaksanut valmistaa itse. Eli ihan tästä elämyksestä, että sain tällaisen alkuruoan ulos minun keittiöstäni – ten points! Toinen asia, mitä arvostan, on ettei jää mitään raaka-aineita yli. Se on aina ainakin minun ongelmani kun testaan uutta reseptiikkaa. Annosten tekeminen tulee todella kalliiksi ja pahimmassa tapauksessa osa lopuista raaka-aineista menee pilalle kun niitä ei käytä ajoissa. Tässä setissä kaikki käytetään!

Paistettua ankanrintaa, parsarisottoa ja paahdettua porkkanaa

Okei, tässä pääsin jo aika lähelle alkuperäistä annosta! Tässä annoksessa tykkäsin eniten siitä, että tässä tuotiin taas sellaisia yhdistelmiä ja sellaista ainesosaa mukaan annokseen, mitä en itse olisi keksinyt tai osannut hankkia. Ensinnäkin ankanrinta oli todella laadukas ja mukana tuli todella selkeät ohjeet, miten ankka kannattaa valmistaa itse parhaiten. Paistoin hetken pannulla, niin että rasva suli ja paistui rapeaksi, jonka jälken siirsin ankan uuniin paistomittarin kanssa. Tässä mokasin asteissa hieman, kun tietty unohdin sen ankan sinne ja sisälämpötila oli muutaman asteen korkeampi kuin ohjeessa. Mutta rehellisyyden nimissä en kyllä huomannut mitään vikaa tässä upeassa ankassa. Ankan kaverina oli parsarisottoa, appelsiinilla maustettua valkoviinikastiketta, paahdettua porkkanaa ja pikkelöityä paistinsipulia. Avot – tämä oli kyllä myös nappiannos!

Sitruuna posset, paahdettua valkosuklaata ja suklaakakkua

Jälkkärin valmistus oli itse asiassa helpoin. Sitruunaposset piti valmistaa hyvissä ajoin ennen sen syömistä, sillä se tarvitsi 4 tuntia hyytyäkseen. Suklaakakun valmistus oli ihanaa! Mukana tuli pienet vuoat, jotka piti voidella ja pusertaa ulos pussista sulkaamassa ja laittaa pikkuvuoat uunin. Ja se oli siinä! Tällaisesta leipomisesta minäkin pidän!

Ruokajuomina valitsin kalan kanssa rieslingiä, ankan kanssa kevyttä pinot noiria ja jälkiruoan kanssa port viiniä, jossa oli keskitason verran sokeria ettei menisi ihan ällömakeaksi koko yhdistelmä.

Kv Restaurants tarjoaa Kulinaarisetin lisäksi burgerisettiä, pulled pork settiä, grillisettiä ja ensi viikosta alkaen myös VAPPUSETTIÄ! Setit voi noutaa Kokkikoulu Espalta, osoitteesta Pohjoisesplanadi 21, tai tilata kotiinkuljetuksen alueille Helsinki, Vantaa, Espoo, Sipoo, Porvoo ja Loviisa. Tilaukset suoraan Kristianilta 045 890 85 90 tai kristian.vuojarvi@kvrestaurants.fi

Kuvat: Elina Engberg

Lue myös