d-md-none
Siirry pääsisältöön

Paistettua ankanrintaa, parsarisottoa ja paahdettua porkkanaa

Paistettua Ankanrintaa

  • 1kpl Ankanrinta
  • Mausteseos
  • Rypsiöljyä

Mausta ankanrinnan pinnat mausteseoksella ja anna maustua 30 minuuttia. Paista ankanrinnan rasvapuolta kylmällä pannulla noin 2 minuuttia jotta rasva sulaa. Nosta lämpötilaa ja paista ensin rasva rapeaksi, jonka jälkeen käännä hetkeksi. Siirrä rinta 120 asteiseen uuniin kunnes sisälämpötila saavuttaa 54 astetta. Anna hetki vetäytyä foliossa, jonka jälkeen siivuta annospaloiksi.

Appelsiinilla maustettua valkoviinikastiketta

  • 1kpl shalottisipulia
  • 1kpl punasipulia
  • Rypsiöljyä
  • 1tl ruokokidesokeria
  • 2rkl vaaleaa balsamicoa
  • 3dl valkoviiniä
  • 1l kanalientä
  • ½ appelsiinin kuori

Leikkaa sipulit neljään osaan. Paahda sipuleita laakeassa kattilassa rypsiöljyssä, kunnes ne on paahtuneet. Lisää kattilaan sokeri ja paahda vielä hetki.  Lisää kattilaan balsamico ja valkoviini, redusoi kunnes nesteestä on haihtunut puolet. Siivilöi. Lisää kanaliemi ja keitä kunnes jäljellä on noin 2 dl, siivilöi pienempään kattilaan ja lisää appelsiinin kuori.

Parsarisottoa

  • 15g rypsiöljy
  • 1kpl salottisipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 250g risottoriisiä
  • 3,5dl kasvisliemi
  • 10g valkoviini
  • 4kpl parsaa
  • 20g voita
  • 40g ricottajuustoa
  • 40g parmesan raastettuna
  • valkopippuria myllystä
  • suola

Kuumenna öljy kattilassa. Lisää hienonnetut sipulit kattilaan. Kuullota n. 4 minuuttia mutta älä ruskista (kattilan voi ottaa sivuun välissä). Lisää risottoriisi ja kääntele. Lisää valkoviini ja keitä minuutti. Kaada joukkoon kasvisliemi ja hiljalleen keitä riisi kypsäksi. Leikkaa parsoista kiekkoja, paista kevyesti erillisellä pannulla öljyn kanssa ja lisää riisin joukkoon Sekoita joukkoon voi, parmesan ja ricottajuusto. Tarkista maku.

Paahdettua porkkanaa

  • 2kpl porkkana
  • rypsiöljy
  • suola
  • pippuri
  • oliiviöljyä

Pese ja kuori porkkanat. Halkaise kahtia. Kuumenna pannu kuumaksi ja laita porkkanan tasainen pinta pannuun. Paahda pintaa kevyesti ja käännä. Lisää öljy joukkoon. Kun porkkanat ovat kypsiä mausta ne huolella.

Pikkelöityä paistinsipulia

  • 2kpl paistisipulia
  • pikkeliliemi (samaa kuin alkuruoassa)

Kuori sipulit ja leikkaa ne 2 osaan. Kiehauta pikkeliliemi ja lisää sipulit liemeen. keitä 5min matalalla lämmöllä ja siirrä kattila sivuun. Siivilöi juuri ennen tarjoilua.

Annoksen koristeluun

  • Mimis versot
  • rucolaverso

Lue myös