Siirry pääsisältöön

Moccamasterin tuoteperheen uusimman tulokkaan salaisuus on optimaalisessa uuttoajassa – täydellistä kahvia kuppimäärästä riippumatta

Kahvinkeitin on optimoitu uuttamaan parasta mahdollista kahvia, kun sillä keitetään täysi pannullinen kahvia. Niin on ollut iät ja ajat, muttei ole enää. 

– Moccamaster Optio toimii nimensä mukaisesti optimaalisesti riippumatta siitä, kuinka monta kuppia keittimellä keitetään, Moccamasterin maajohtaja Tiina Airola kertoo. 

Kaiken takana on tekniikka. Se varmistaa, että kahvin uuttoaika on Optiossa aina oikea eli neljästä kuuteen minuuttia riippumatta veden määrästä. Myös lämpötila pysyy optimaalisena vastuksen tehon säätelyllä. 

– Tavallisesti kahvinkeittimissä pienen kahvimäärän keittäminen on tietynlainen kompromissi, Moccamaster Optiossa niin ei ole. Saat yhtä täydellistä kahvia, keität sitten kaksi kuppia, kuusi kuppia tai koko pannullisen, Airola toteaa. 

Moccamaster lanseerasi aiemmin Cup-one-kahvinkeittimen, jolla voi keittää vain yhden kupin kahvia. Optio on kuitenkin hyvä vaihtoehto silloin, kun arjessa yhden tai kaksi kuppia kahvia keittävä haluaa silloin tällöin tarjota myös vierailleen hyvää kahvia ja keittää useamman kupin tai jopa pannullisen. 

Optio on Moccamasterin tuoteperheen uusin tulokas. Se on tuttua laatua, johon suomalaiset ovat luottaneet jo vuosikymmeniä. Itse asiassa pian puoli vuosisataa, sillä Moccamaster lanseerattiin Suomessa vuonna 1973. 

Moccamasteriin luotetaan

Airola toteaa, että suomalaisten luottamuksesta Moccamasteriin kertovat paitsi messuilla ja yleisötapahtumissa kuluttajilta saadut positiiviset palautteet myös tutkimukset. 

– Moccamaster on ollut jo vuosia Taloustutkimuksen tekemän selvityksen mukaan arvostetuin kodinkonebrändi. Suomalaiset kokevat saavansa rahoilleen vastinetta Moccamasterin hankkiessaan, Airola sanoo. 

Airola lisää, että kuluttajapalautteissa toistuvat kertomukset laitteen pitkäikäisyydestä ja siitä, että luottamus Moccamasteriin on kulkenut sukupolvelta toiselle. 

Eikä pidä unohtaa sitä, että ylioppilaslautakunta hyväksyi jo vuosia sitten Moccamaster-sanan synonyymiksi kahvinkeittimelle, hymyilee Airola.

Mielenkiintoinen nyanssi Alankomaissa valmistetun kahvinkeittimen Suomi-tarussa on se, että jopa moni Alankomaista kotoisin oleva Suomessa asuva olettaa Moccamasterin olevan suomalainen brändi, tai vähintään pohjoismaalainen. 

– Siinä näkyvät varmasti suomalainen kahvikulttuuri ja suomalaisten erityinen rakkaus laadukkaaseen suodatinkahviin. Suodatinkahvi ei ole muissa maissa yhtä suosittua kuin Suomessa ja muissa Pohjoismaissa. 

”Siinä näkyvät varmasti suomalainen kahvikulttuuri ja suomalaisten erityinen rakkaus laadukkaaseen suodatinkahviin.” 

Moccamaster on kestävä valinta

Ensimmäiset kotikäyttöön suunnitellut Moccamasterit valmistuivat Alankomaissa vuonna 1969. Brändin ydinarvot ovat kestäneet aikaa, ja ne ovat tänä päivänä monelle kuluttajalle tärkeämpiä kuin  koskaan. Arvoihin kuuluvat muun muassa laitteen kestävyys ja päivitettävyys. 

– Valitettavasti suuri osa kulutuselektroniikasta päätyy edelleen rikkoutuessaan romuksi. Jos Moccamasteriin tulee vikaa, se voidaan korjata ja käytössä kuluvat osat voidaan päivittää. Meillä on varmasti yksi Suomen kattavimmista kodinkoneiden huoltoverkostoista, Airola sanoo. 

Kuluttajat ovat yhä kiinnostuneempia myös tuotteiden alkuperästä. Moccamasterin tuotantoprosessi kestää päivänvaloa. Laitteet tehdään edelleen Hollannissa, keskellä Eurooppaa ja ne syntyvät hyvin pitkälti käsityönä. Tuotantolinjat työllistävät, ja myös laitteiden osat tulevat suurelta osin Euroopasta. 

– Moni haluaa olla varma, että kahvi on tuotettu vastuullisesti ja vastuullista kahvia halutaan keittää vastuullisesti valmistetulla laitteella. 

Laadukas keitin on yksi kahvinautinnon varmistavista elementeistä. Lisäksi on pidettävä huolta siitä, että veden ja kahvijauheen suhde on oikea. Eikä tule unohtaa keittimen säännöllistä puhdistamista.  

– Keittimeen pinttynyt kahvin rasva vaikuttaa vastuksen tehoon ja siten kahvin makuun. Ja vanha monille tuttu neuvo on, että vesi tulisi laittaa keittimiin erillisellä kannulla, ei keittimen lasipannulla. 

Airola nostaa esiin yhden tavan, josta hyvän kahvin ystävän kannattaisi luopua.  Se on keittimen lataaminen valmiiksi.

– Jos keittimeen laittaa illalla veden ja kahvin valmiiksi, kahvi härskiintyy ja vedestä häviää sen lämmetessä kaikki happi. Et taatusti saa hyvää aamukahvia, jos lataat keittimien valmiiksi jo illalla. 

Airola kertoo itse pitävänsä kahvia juodessaan siitä, että saa etsiä mausta vivahteita. Siksi hän kokeilee mielellään erilaisia pienpaahtimoiden kahveja. 

Maajohtaja Airola muistuttaa, että suodatinkahveissa on enemmän makuvivahteita kuin viineissä. 

– Olen hidas kahvittelija ja arvostan kahvinjuonnin sosiaalista aspektia. Kahvihetki kokoaa ihmiset työpaikalla yhteen. Se on hetki, jolloin ei useinkaan puhuta työasioista, vaan höpötellään niitä näitä ja rentoudutaan.

www.moccamaster.com

Lue myös