Siirry pääsisältöön

Vähemmän hävikkiä – Näillä vinkeillä onnistut

Suomessa tuhlataan vuosittain 400 miljoonaa kiloa syömäkelpoista ruokaa, ja tästä määrästä noin 30 % kotitalouksissa. Esimerkiksi nelihenkiseltä perheeltä tuhlaantuu vuodessa keskimäärin 500 euroa roskiin heitettyyn ruokaan. Näillä vinkeillä vähennät ruokahävikkiä ja mikä parasta säästät rahaa!

Huomioi ennen kauppaan lähtöä:

  • Lähde kauppaan vasta kun on pakko, katso tarkasti kaappiin ja harkitse mitä kaapin pohjalta löytyvistä aineista syntyy.
  • Tee ostoslista ja älä mene nälkäisenä kauppaan
  • Reseptihaun avulla selvität nopeasti, mitä kaapista löytyvistä aineksista voisi tehdä. Reseptihaku
  • Inventoi silloin tällöin myös pakastin ja käytä tuotteet ennen kuin ne ehtivät vanhentua. Kauppaan ei ehkä tarvitse lähteäkään.

Miten toimia kaupassa:

  • Älä sorru paljoustarjouksiin, varsinkaan jos tuote on helposti pilaantuva.
  • Suosi pieniä pakkauskokoja.
  • Tarkista tuotteiden päiväysmerkinnät, ja mieti ehditkö käyttää tuotteet ajoissa.
  • Osta hedelmät mieluummin irtotuotteina. Valmispakkauksissa yksi homeinen hedelmä pilaa nopeasti vierustoverinsa.

Ruoan säilytys:

  • Sijoita nopeimmin pilaantuvat ruoat jääkaapin etuosaan, niin muistat käyttää ne ajoissa. Avaa uusi paketti vasta, kun edellinen on syöty loppuun.
  • Säilyttämällä ruoat oikeissa paikoissa saat ne säilymään pidempään. Esim. pakastamalla ylijäämä ruoat.

Jäikö ruokaa silti yli?

  • Päästä luovuutesi valloileen ja loihdi tähteistä uusia herkkuja
  • Jäikö tähteitä? Ota ne seuraavana päivänä evääksi töihin.
  • Jäikö ruokaa juhlista yli? Ilahduta naapuria herkuilla!

Lähde: https://www.saasyoda.fi/vinkit

Lue myös