Siirry pääsisältöön

Nopeat äitienpäiväkakut

Jos kahvipöydästä löytyy kakun kokoinen kolo, mutta aikaa ei ole hukattavaksi, tässä kaksi pikareseptiä juhlapöydän pelastajiksi. Molemmissa kakuissa on käytetty apuna kaupan valmispohjia työajan puolittamiseksi.

Riemukas pikatorttu

Pikatorttu koostuu nimensä mukaisesti valmispohjasta ja sen päälle aseteltavasta hedelmä- tai marjasoserahkasta, sekä tuoreista hedelmistä tai marjoista. Käytä torttuun sesongin parhaita hedelmiä tai vaikkapa lempimarjojasi.

Pikatortun resepti on muunneltavissa aina gluteenittomista torttupohjista lähtien. Makeutta saa lisättyä tähän torttuun halutessaan vaniljavaahdolla tai jäätelöllä, mutta torttu toimii mainiosti myös pelkällä rahkatäytteellä ja tuoreilla marjoilla. Tarkempi resepti kahvipöydän pelastajaan löytyy täältä.

nopea rahkatorttu

Nopea marenkikakku

Kotitekoinen marenki vie kielen mennessään, mutta kaupan valmiit marenkipohjat sopivat tähän nopeaan kakkuun yhtä lailla. Makea marenkikakku kasataan valmismarenkipohjista ja mascarponevaahdosta, sekä koristellaan maistuvilla marjoilla. Mikä parasta, tämä ohje on valmiiksi gluteeniton! Tarkempi ohje nopeaan marenkikakkuun löytyy täältä.

marenkikakku

Lue myös