Siirry pääsisältöön

Laatuviinejä fiksuun hintaan

Fiksuviini seuraa Alkon valikoimaa ja viinien hinnoittelua, poimien joukosta parhaat tuotteet parhaaseen hintaan. Kuratoitu valikoima jaetaan Fiksuviinin seuraajille, helpottaen heidän viinivalintojaan.

– Idea tähän lähti siitä, kun meillä viinien maahantuojana oli käsissämme iso ongelma: lanseerasimme uuden, hyvän tuotteen, mutta se ei mennyt kaupaksi. Meillä jäi tuhansia pulloja käsiin. Tavallisesti tällaisessa tilanteessa maahantuoja ryhtyy laskemaan hintaa, niin mekin teimme. Tuote ei vieläkään mennyt kaupaksi ja pohdimme, mistä mättää. Päädyin kertomaan omalle verkostolleni somessa, että nyt olisi laadukas viini Alkossa todella hyvään hintaan – suorastaan loistava löytö. Sitten alkoi tapahtua ja viini alkoi liikkua laatikoittain. Ymmärsimme, että jonkun täytyy kertoa ihmisille tietyn viinin hinta-laatusuhteesta, jotta he löytävät sen – tästä Fiksuviini sai alkunsa, avaa Fiksuviin-palvelun toiminnasta vastaava Henry Johansson

Kun viinit saadaan myytyä, ei synny tilannetta, jossa viinipulloja jouduttaisiin hävittämään varastoista. Fiksuviini edistää näin myös hävikin vähentämistä.

Fiksuviini kuratoi viinivalikoimaa.
Henry Johansson vastaa Fiksuviini-palvelun toiminnasta.

Huolella valikoituja tuotteita

Fiksuviini-palvelun kautta voi löytää laadukkaita viinejä, joiden hintaa maahantuoja on alentanut, sekä tarkoin valikoituja Fiksulöytö-viinejä, joiden hinnan katsotaan olevan laatuun nähden poikkeuksellisen hyvä. Valikoima Alkoissa on todella mittava, eikä ammattilainenkaan välttämättä voi pysytellä kartalla kaikista viineistä. Fiksuviinillä on riveissään neljä eturivin viinikriitikkoa, joiden tarkan seulan läpi Fiksulöytö-viinit valikoituvat. Näin kuluttajan valinta helpottuu – palvelun käyttäjä voi olla varma siitä, että Fiksuviinin kuratoitu valikoima on tasokas.

– Edustamme klassisia viinialueita, emme niinkään mene vaihtuvien trendien mukana. Olemme sitä mieltä, että sille on syynsä, miksi klassiset viinialueet ovat klassisia. Etsimme niiltä nämä hinta-laatusuhteeltaan parhaat viinit ja käytämme tähän paljon aikaa. Me haluamme helpottaa ihmisten valintaa ja säästää heiltä aikaa, Johansson kertoo.

Viinien ostaminen tapahtuu aina Alkon verkkokaupan kautta, mutta muuten Fiksuviini palveluna ei ole kytköksissä Alkoon. Tilaaja pääsee silti kiinni Alkon erinomaiseen laadunvalvontaan, asiakaspalveluun ja palautuskäytäntöihin. Viinien hinnoittelusta vastaa tuotteen maahantuoja, eikä Fiksuviinillä tai Alkolla ei ole tekemistä hinnoittelun kanssa.

Nopeus on valttia

Fiksuviinin kuratoimaa valikoimaa voi seurata palvelun verkkosivuilta, sosiaalisen median kanavissa Instagramissa ja Facebookissa sekä tilaamalla Fiksuviinin uutiskirjeen palvelun etusivun kautta.

– Uutiskirjeen tilaajana pääsee varmimmin jo ensimmäisten joukossa bongaamaan uudet viinilöydöt. Myymme parhaimmillaan jopa 1500 pulloa tunnissa. Kun on nopeana paikalla, pääsee varmimmin osingoille. Tuotteilla on usein rajallinen saatavuus, joten kun mieluisa tuote löytyy, kannattaa olla vikkelä, Johansson vinkkaa.

Lue myös