Siirry pääsisältöön

Napapiirin sankareiden virallinen janonsammuttaja kauppoihin

Tornion Panimo tuo markkinoille Napapiirin sankarit -teemaoluen. Nuorten aikuisten makutottumuksiin suunniteltu lager-tyyppinen North nähdään myös elokuussa ensi-iltansa saavassa Napapiirin sankarit 3 -elokuvassa. Lappilaiseen pohjaveteen tehty täysmallasolut on suunniteltu Napapiirin sankareiden tiukkojen laatukriteereiden mukaisesti. Se on hedelmäisesti humaloitu ja elämän katkeroima.

 — Alusta lähtien oli selvää, että Napiksen sankarit eivät tule pärjäämään jänkhällä kesyllä oluella. Siinä määrin on juonenkäänteissä muuttujia mukana, että juomalta kysyttiin aivan erityisen rouheaa luonnetta. Olutmestarimme Petri Tervasmäki loihti juoman, johon elämäntapanautiskelija Kämäräinenkin (kuvassa vas.) oli ilmeestään huolimatta tyytyväinen, kertoo Tornion Panimon markkinointijohtaja Jami Teirikari.

 — Jos ulkolaiset erikoisoluet on loppunheet, sitte kelpaa vain Nortti. Soon raikasta, kylmää ja siittä tullee hyvä olo, kiteyttää oman elämänsä olutasiantuntija Kämäräinen (Santtu Karvonen), joka vastaa elokuvassa sankareiden juomahuollosta.

 Napapiirin sankarit 3 -elokuva nauraa vakaville asioille lämmöllä ja sydämellä

 — Napisten kirjoittamisessa nautin eniten silkan hulluttelun yhdistämisestä piiloviisaisiin tarinoihin, jotka antavat armon inhimilliselle heikkoudelle ja sitä kautta ehkä katarsoivat katsojaansa. Tällaisia urpoja me välillä olemme. Eikä se ole niin vakavaa, toteaa Napapiirin sankarit -trilogian käsikirjoittanut Pekko Pesonen.

 Napapiirin sankarit 1 & 2 yleisömenestysten jatko-osassa nähdään tutut päähenkilöt Janne (Jussi Vatanen) ja Inari (Pamela Tola), jotka ovat jälleen suuntaamassa eri teille. Janne lähtee vaeltamaan Pallastunturille etsimään itseään ja pohtimaan elämän suuria kysymyksiä. Muutaman muun mukaan tunkeneen sankarin myötä matkasta muotoutuu katastrofaalinen kaaos. Samaan aikaan Inari pyrkii luomaan uraa suopotkupallokisoissa Vuokatissa. Paikalla palloilee yllättäen myös Pikku-Mikko (Kari Ketonen), ja Inarin suunnitelmat uppoavat syvälle suohon.

 Elokuvan on ohjannut Tiina Lymi ja se saa ensi-iltansa 23.8.2017.

 Uutuustuote Northin ensiesittäytyminen tapahtuu SOPP Helsinki -olutfestivaalilla (26.–29.7.) sekä tulevana viikonloppuna Oulun Qstock-festivaaleilla.

Lue myös Toptaste-juttu Tornion Panimosta!

 

Lue myös