d-md-none
Siirry pääsisältöön

Baban Falafeleista parempaa arkiruokaa

Baba Foods on kotimainen perheyritys, joka valmistaa kasvisruokaa suurella sydämellä. Baban juuret ulottuvat Lähi-itään, jonka ikivanhasta kasvisruokakulttuurista he ammentavat inspiraatiota.

Toptasten toimitus pääsi testaamaan Baban falafeleja, joihin jokainen kasvisruoan ystävä takuulla ihastuu. Baban falafelejen koostumus on kaukana kuivasta: pyörykät ovat päältä hieman rapeita ja sisältä ihanan pehmeitä. Niitä löytyy kauppojen hyllyiltä tällä hetkellä kahdessa eri maussa: Original Falafel, jossa pääroolissa on perinteinen kikherne, ja Bataatti Falafel, jonka pehmeässä sisuksessa maistuu tuo makea juures.

Ensimmäisenä raati testasi Bataatti Falafelin. Se yhdistettiin perinteiseen pitaleipään, chili-hummukseen, tuoreisiin vihanneksiin ja jugurttikastikkeeseen. Tämä herkullinen annos valmistuu yllättävän nopeasti arki-iltaa ilahduttamaan – falafelit ja pitaleipä lämpenivät uunissa noin viidessä minuutissa. Original Falafeleista puolestaan tehtiin maistuva lounassalaatti: oman maun mukaan tuoretta salaattia, lehtipersiljaa, kurkkua, tomaattia ja päälle lämmitetyt falafel-pyörykät. Lopuksi vielä tilkka oliiviöljyä, ja ruokaisa salaatti on valmis.

Baban falafel-perhe saa pian kolmannenkin jäsenen. Vuoden 2021 aikana kauppoihin saapuu Baban uutuuspyörykkä, jossa on käytetty kikherneen lisäksi kotimaista härkäpapua. Me pääsimme ensimmäisten joukossa maistamaan tätäkin herkkua, ja voimme taata, että tiedossa on varma klassikko!

Lue myös