d-md-none
Siirry pääsisältöön

Toptasten makumatka maailman ympäri

Rostenin peltileipä siemennäkkileivästä

peltileipä

Toivoisitko tammikuulle helppoa ja terveellistä reseptiä? Nappaa vinkit rapsakkaan peltileipään! Tätä terveellisemmäksi ja maistuvammaksi ei “pizza” enää mene. Katso resepti:

Peltileipä

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Suuntana Välimeri ja Trevijanon herkut

Risotto:

risotto

Kaada pannulle 4–5 teelusikallista oliiviöljyä. Lisää riisi ja vihannekset, paista kunnes ovat pehmeitä. Lisää vettä ja sekoita noin 20–25 minuutin ajan. Riisin tulee olla kermaista, mutta al denteä. Käännä levy pois päältä ja lisää hieman voita (noin 25 g) ja parmesaanijuustoraastetta oman maun mukaan. 

Couscous:

couscous

Kuumenna 4 dl vettä öljyn tai voin kera ja mausta suolalla. Kun seos alkaa kiehua, käännä liesi pois päältä ja lisää kasviskuskus nesteeseen. Anna vetäytyä kannen alla 5 minuuttia ja erottele kuskussuurimot haarukalla ennen tarjoilua.

Paella:

paella

Kaada pannulle 4–5 teelusikallista oliiviöljyä ja lisää ainekset. Sekoita n.1 min verran. Lisää 750 ml kuumaa vettä ja teelusikallinen suolaa (tai oman maun mukaan). Anna paellan muhia pannulla 20 min (ensimmäiset 5min kovalla vastuksella, sitten keskilämmöllä). Lopuksi ota pois liedeltä ja anna hautua vielä 5 min ennen tarjoilua.

Tuotteet pääset nappaamaan Buono e Gustoson kivijalkamyymälästä Töölöntorin kupeesta tai tilaamalla heidän verkkokaupastaan www.buonoegustoso.fi/fi/

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Seuraavaksi haltuun Ranska Les Dauphins -viinisarjan avulla

Les Dauphins -viinisarja tulee Rhônen alueelta Etelä-Ranskasta. Les Dauphins -viinit hehkuvat 1920-luvun pariisilaishenkeä ja näyttävät etiketit koristavat kauniisti myös juhlapöytää. Katso kolme herkullista reseptiä, jotka on suunniteltu täydellisiksi makupareiksi Les Dauphins Côtes du Rhône Rosé sekä Les Dauphins Côtes du Rhône Rouge -viineille.

Les Dauphins Côtes du Rhône Rosé

Les Dauphins Roséen raikkaat hapot ryhdittävät rasvaisia kalaruokia kuten lohta. Puhdaspiirteisestä ja melko hillitystä tuoksusta löytyy vadelmaa, kirsikkaa ja herukanlehteä. Jälkimausta löytyy hedelmäkaramellia, persikkaa ja mausteita sekä hennosti tuntuvaa mineraalisuutta. Täydellinen viini savukaloille. Kokeile myös äyriäisten tai runsaiden maalaissalaattien kanssa. 

rosé

Resepti: Sitrusmarinoitu lohicarpaccio ja karamellisoitua punajuurta

Les Dauphins Côtes du Rhône Rouge

Les Dauphins Rouge on pehmeä ja lähes täyteläinen punaviini, joka on valmistettu Rhônen alueelle tyypillisesti useammasta eri rypälelajikkeesta. Valmistuksessa on käytetty Grenache, Syrah- ja Mourvedre- rypäleitä (lyhennetään myös GSM). Grenache tuo viiniin punaisia marjoja ja raikkautta, Mourvèdre pehmeyttä ja hillomaisuutta, kun taas Syrahin ansiosta viineissä on tanniineja ja mausteisuutta. Tämä luomuviini toimii moniulotteisuutensa ansiosta hyvin monenlaisten ruokien kanssa. Pitkään haudutetut pataruoat ja kermaiset pastat saavat tästä viinistä erinomaisen makuparin itselleen. Myös eri sieniruokien kanssa se toimii erinomaisesti.

red

Nappaa kaksi eri reseptiä Les Dauphins Rougen kanssa nautittavaksi:

Kantarelli-broileripata

Ruusukaali-gnocchipannu

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Feri’sin thaimaalainen makkarakulho hurmaa vaativimmankin herkuttelijan

Esittelemme Feri’s tuoremakkara-perheen SAI UA makkaran. Tämä ihana mausteinen ja runsaan yrttinen makkara sopii täydellisesti tuhteihin lämpimiin brunssiaterioihin.

Katso resepti makkarakulhoon

makkarakulho

SAI UA makkara sisältää: possua, suolaa, sitruunaruohoa, tuoretta inkivääriä, kurkumaa, valkosipulia, sipulia, sokeria, chilihiutaleita, kalakastiketta, etikkaa.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Lähi-idän herkkuja Baba Foodsilta: kurpitsasosekeitto Baba Chili Hummuksella

  • 1 kg kurpitsaa
  • 300 g jauhoista perunalajiketta
  • 2 kpl sipulia
  • vettä niin paljon, että kasvikset peittyvät kattilassa
  • 2 kpl kasvis- liemikuutiota
  • 225 g Baba Chili Hummusta
  • ripaus mustapippuria maun mukaan
  • ripaus suolaa maun mukaan
  1. Kuori ja paloittele kurpitsa, poista myös siemenet. Kuori ja paloittele perunat. Laita kurpitsapalat ja perunat kattilaan ja kuori joukkoon sipulit. Laske vettä päälle sen verran, että ne peittyvät. Kiehauta ja murenna joukkoon kasvisliemikuutiot. Anna kiehua hiljalleen, kunnes kasvikset pehmenevät. Valuta keitinliemi pois, mutta säästä se myöhempää käyttöä varten. 

2. Soseuta kasvikset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. 

3. Valuta joukkoon keitinlientä tarpeen mukaan. 

4. Lisää joukkoon chili hummus, musta-pippuria maun mukaan ja tarvittaessa suolaa. Sekoita ja tarkista maku.

Baba Chili Hummus

Lue lisää Baba Chili Hummuksesta Toptaste artikkelista.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Olutraati maisteli alkoholittomat oluet ja voittaja vie Belgiaan

Toptasten olutraati sai tipattoman tammikuun kunniaksi maisteltavakseen ”sixpackin” eli kuusi erilaista alkoholitonta olutta. Makuja ja ajatuksia vertailtiin ja tässä tammikuun maistelussa voittajaksi selviytyi Biere Des Amis.

Tämä Belgialainen Blonde ilahdutti heti alkuunsa. Olut on hiilihappoinen, mutta ei mitenkään häiritsevän paljon. Tuoksu on täyteläisen hyvä ja makukokemus jatkuu samassa linjassa. Maultaan olut on hieman yrttinen ja kermainen. Runko on pyöreä ja makeahko kermainen maku korostuu, mitä enemmän olutta maistelee. Maku kantaa pitkään.

Tuottaja ja alkuperämaa: Neobulles, Belgia
Alkoholipitoisuus: 0,0%
Ainesosat: vesi; ohramallas; humala; hiiva; sokeri; hiilidioksidi; luonnolliset aromit; askorbiinihappo
Ravintosisältö (100ml): Energia 95kJ / 23kcal, rasva 0g, josta tyydyttyneitä 0g, hiilihydraatit 5,26g, josta sokereita 1,4g, proteiini 0,5g, suola 0,2g.

Kaikki nämä oluet voit tilata osoitteesta: www.aaltojuomat.com

Lue myös