d-md-none
Siirry pääsisältöön

Thaimaalainen makkarakulho

4:lle

Ainekset

  • 500g Sai Ua tuoremakkaraa
  • 3 dl riisiä
  • 2 rkl riisiviinietikkaa
  • nippu kevätsipulia
  • 2 porkkanaa
  • 1/2 pieni keräkaali

Kastikeainekset:

  • 2 rkl kalakastiketta
  • 1 rkl ruskea sokeri
  • 1 lime
  • chiliä maun mukaan
  • suolaa

Valmistus

  1. Keitä riisi suolavedessä ja laita jäähtymään tarjoiluastiaan. Mausta riisi riisiviinietikalla.
  2. Suikaloi kaali ja porkkanat, laita erilliseen kulhoon. Pilko kevätsipuli ja lisää puolet kaalin ja porkkanan sekaan ja puolet riisin sekaan. Sekoita kastikkeen ainekset yhteen ja kaada seos salaatin sekaan ja anna maustua.
  3. Paista makkarat keskilämmöllä, kunnes tuntuvat hiukan napakoilta.
  4. Viimeisenä paista kananmuna ja asettele ainekset riisin päälle tarjoiluastiaan, lisää päälle halutessasi hiukan seesaminsiemeniä, chiliä ja thai basilikaa – NAM! 

SAI UA makkara sisältää: possu, suola, sitruunaruoho, tuore inkivääri, kurkuma, valkosipuli, sipuli, sokeri, chilihiutaleet, kalakastike, etikka.

Feri´s Sausages

Unkarista kotoisin oleva Ferenc ’’Feri’’ Vilisics valmistaa laadukkaita raakamakkaroita ja muita artesaaniherkkuja Helsingin Punavuoressa. Makkarat ja niissä käytetyt maustesekoitukset tehdään alusta asti itse käsityönä, vain huolellisesti valikoiduista raaka-aineista. Kaikki Feri’n tuoremakkarat ovat gluteenittomia.

feris

Lue myös