d-md-none
Siirry pääsisältöön

Sitrusmarinoitu lohicarpaccio ja karamellisoitua punajuurta

Annoksia: 4 alkuruokana | työaika aktiivinen: 30 minuuttia | työaika passiivinen: 60 minuuttia

Ainekset:

  • 600 g tuoretta, nahallista lohifileetä

Karamellisoitu punajuuri:

  • 2 (200 g) punajuurta
  • 100 g sokeria     
  • 300 g vettä

Sitrusmarinadi:

  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 1 tl sitruunan kuorta raastettuna
  • 1½ rkl pieniä kapriksia
  • 1 tl sokeria
  • sormisuolaa
  • mustapippuria myllystä

Tarjoiluun:

  • 100 g ranskankermaa
  • mallasleipämurua
  • versoja tai minisalaatteja

Valmistus:

  1. Aloita punajuurien käsittelyllä. Mittaa sokeri ja vesi kattilaan, kiehauta. Kuori punajuuret ja viipaloi ohuiksi 1–2 mm kiekoiksi terävällä veitsellä tai mandoliinilla. Laita punajuuret kuumaan sokeriliemeen ja anna kiehua kevyesti poreillen noin 15–20 minuuttia. Siivilöi punajuuret liemestä ja levitä yksitellen uunipellille leivinpaperin päälle. Kuumenna uuni 150 asteeseen, laita punajuurikiekot uuniin ja anna paahtua noin 20–30 minuuttia. Käännä kiekot kerran paahtamisen aikana.
  2. Sekoita sitrusmarinadin ainekset keskenään. Poista lohesta ruodot ja leikkaa filee mahdollisimman ohuiksi siivuiksi neljälle lautaselle tai yhdelle isolle vadille. Kuumenna sitrusmarinadi kiehuvaksi, ja lusikoi lohen päälle. Ripottele pinnalle sormisuolaa ja mustapippuria myllystä.
  3. Viimeistele annos mallasleipämurulla, versoilla ja punajuurikiekoilla. Tarjoa ranskankerman kera.

Vinkki! Voit leikata kalan myös tartarin tapaan pieneksi kuutioksi ja marinoida sitrusliemessä 15-20 minuuttia ennen tarjoilua.

Reseptivinkki saatu Viinilinnalta.

Viinilinna suosittelee annoksen kaveriksi: Les Dauphins Côtes du Rhône Rosé.

Lue myös