d-md-none
Siirry pääsisältöön

Kantarelli-broileripata

4 annosta | aktiivinen: 15 min | passiivinen: 30 min

Ainekset:

  • 450 g broilerin paistileikettä
  • 4 tl rypsiöljyä
  • 50 g lehtikaalia
  • ½ l kantarelleja
  • 2−3 pientä sipulia
  • 1−2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl tomaattisosetta
  • 2 dl punaviiniä
  • 150 g punaisia viinirypäleitä
  • 2 tl timjamia
  • 2 tl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria

Valmistus:

  1. Leikkaa broilerin paistileikkeet kahteen osaan. Lisää pannulle puolet öljystä ja ruskista broilerit kauniin värisiksi. Nosta broilerit pataan tai kannelliseen uunivuokaan.
  2. Poista lehtikaalista kova varsi ja revi lehdet pataan broilerin päälle.
  3. Puhdista sienet ja paloittele ne. Nosta sienet paistinpannulle ja paista kunnes kaikki neste on haihtunut. Lisää pannulle loput öljystä sekä kuoritut ja lohkotut sipulit. Kaada sienet ja sipulit pataan.
  4. Viipaloi valkosipulin kynnet ohuiksi siivuiksi. Paista valkosipulia ja tomaattisosetta hetki pannulla. Lisää joukkoon punaviini ja viinirypäleet. Mausta timjamilla, sokerilla, suolalla ja mustapippurilla. Anna hautua muutama minuutti ja kaada pataan muiden ainesten päälle.
  5. Peitä pata kannella ja paista 200-asteisessa uunissa noin 30−45 minuuttia. Tarjoile pata esimerkiksi paistettujen perunoiden kanssa.

Reseptivinkit saatu Viinilinnalta. Viinilinna suosittelee tämän reseptin kanssa: Les Dauphins Côtes du Rhône Rouge.

Lue myös