d-md-none
Siirry pääsisältöön

Peltileipä

Peltileipä siemenpohjalla

Pohja:

  • 250g Chia & Kvinoa -siemennäkkileipää
  • 1 rkl öljyä
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl vettä
  • suolaa

Tomaattikastike:

  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 3 kynttä valkosipulia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa

Täytteet:

  • 1 vihreä paprika
  • 1 punainen paprika
  • 10 kpl kirsikkatomaattia
  • 1 punasipuli
  • 200g juustoraastetta
  • nippu tuoretta oreganoa

Ohje:

  1. Jauha näkkärit tehosekoittimessa hienoksi. Kaada näkkäriseos vuokaan ja lisää joukkoon öljy, suola, vesi, sekä vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi massaksi ja jätä hetkeksi tekeytymään.
  2. Pilko valkosipulit ja lisää ne tomaattimurskan joukkoon. Lisää joukkoon suola ja oliiviöljy, jonka jälkeen poraa tomaattimurska tasaiseksi massaksi sauvasekoittimen kanssa. Voit myös lisätä joukkoon tuoretta basilikaa tai oreganoa.
  3. Levitä pizzataikina leivinpaperille ja täytä pizza normaalisti. Paista 275 asteessa noin 20 minuuttia, tai kun juusto on sulanut täydellisesti.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Leipomo Rosten Oy on turkulainen, Meltovaaran perheen omistama perheyritys, joka vaalii pitkiä perinteitä tuoreen hyvänmakuisen leivän valmistuksessa.

Rostenin Siemenrapeat saivat alkunsa kotikeittiössä, josta ne levisivät koko Suomen tietoisuuteen herkullisten siemennäkkileipien muodossa. Saatavilla kuusi herkullista makuvaihtoehtoa, joista kaksi on täysin gluteenittomia! Tässä reseptissä käytetty gluteenitonta CHIA & KVINOA-siemennäkkileipää.

siemenleipä

Lue myös