Siirry pääsisältöön

Ruisrockissa tarjotaan hyönteisruokaa

Festariruoka voi olla muutakin kuin grillimakkaraa. Legendaarinen Ruisrock kokeilee tänä vuonna festarivieraiden rajoja tarjoilemalla hyönteisruokaa.

Hyönteisruuan taustalta löytyy turkulainen Entis. –Hyönteisala Suomessa kehittyy kovaa vauhtia ja on mahtavaa päästä kotikaupungin suurimpaan festivaaliin mukaan tuomaan hyöteistuotteet kuluttajien saataville, toteaa Entiksen Samuli Taskila.

Ruokalistalla hunajapaahdettuja sirkkoja ja sirkkasmoothieta

Hyönteisalan pioneereihin kuuluvan Entiksen festivaalimenuun kuuluvat muun muassa hunajapaahdetut suomalaiset kotisirkat sekä Entis Sirkkasmoothiet.

Trooppisilla kotisirkoilla maustetut Entis Sirkkasmoothiet yhdistävät sirkkojen makumaailman ja smoothiet. Jauhetut kotisirkat säväyttävät mango-inkivääri, mustaherukka-variksenmarja sekä päärynä-banaani-kaneli -smoothieta. Kukin smoothiepullo sisältää noin 12 kokonaista kotisirkkaa jauhettuna.

Taskila uskoo, että hyönteistuotteilla on festareilla kysyntää. -Festivaaleille tullaan pitämään hauskaa, kuuntelemaan hyvää musiikkia ja yhä etenevissä määrin hankkimaan myös uusia ruokaelämyksiä. Hyönteisruoka vastaa tähän kysyntään loistavasti. 

Tiesitkö? Hyönteiset ovat ravintoarvoltaan lihaan verrattavia, mutta niiden kasvatus tuottaa vähemmän kasvihuonepäästöjä ja kuluttaa huomattavasti vähemmän vettä kuin lihantuotanto.

Ruisrock Turun Ruissalossa 6. – 8.7.

Toimittanut: Mia Heiskanen

Kuva: Riikka Vaahtera

Lue myös