d-md-none
Siirry pääsisältöön

Turun kesä nautitaan tapahtumien kera

Turku on eurooppalainen kulttuurikaupunki, missä raikkaat merituulet, historian havina ja moderni pöhinä näyttäytyvät rinnakkain. Kesäkaudella tapahtumien määrä moninkertaistuu ja Turussa on tarjolla kaupunkikulttuuria, festivaaleja sekä ruoka- ja urheilutapahtumia upeissa puitteissa. 

Yksi kesän suurista viikonlopuista on 14.-16.6., kun kaupungissa on samaan aikaan useita mielenkiintoisia tapahtumia. Ilmailuliiton 100-vuotisjuhlanäytös Turku Airshow 2019 lennetään Turun taivaalla ja tapahtuma-alue rakentuu lentoasemalle. Samaan aikaan tunnelmallisella Vanhalla Suurtorilla juhlitaan uuden Kesärauha-musiikkifestivaalin merkeissä. Aurajoessa ajetaan Wauhtiajot klassisilla mahonkiveneillä ja Panimoravintola Koulun pihalla maistellaan saariston uusia perunoita, kun eri ravintolat valmistavat herkkuja Neitsytperunafestivaalilla.

Turun kesäteatterit tarjoavat tänä vuonna Robin Hoodin Vartiovuoren kesäteatterissa, Perjantai on pahin–musikaalin Samppalinnan kesäteatterissa sekä uudella areenalla Ruissalon tapahtumatelakalla Akselin ja Elinan hääfarssin Linnateatterin tuotantona.

Perinteiset Suomen suurimmat Keskiaikaiset markkinat vie kävijät tällä kertaa unohtumattomalle matkalle vuoteen 1400. Luvassa on markkinatunnelmaa ja keskiaikaista menoa autenttisessa ympäristössä 27.-30.6. Keskiaikaisesta tunnelmasta pääsee nauttimaan myös Turun Linnan Turnajaisissa, kun linnan puistossa nähdään useiden historiallisten taistelulajien kilpailuja 11.-14.7.

Festivaaleja moneen makuun

Ruisrock täyttää Kansanpuiston tänä vuonna 5.-7.7. ja DBTL ottaa paikan historiallisessa miljöössä Turun tuomiokirkon kupeessa 25.-27.7. Lisäksi vaihtoehtomusiikkiin keskittyvä Ilmiö järjestetään Uittamon paviljongin alueella 27.7. ja paikkansa festivaalikentällä lunastanut Aurafest Kupittaan puistossa 9.-10.8.

Vanhalla Suurtorilla yhdistetty kasvisruoka-, pienpanimo-, ja musiikkifestivaali VegåniaØlfest ja VØLUMEtarjoaa nautintoja kaikille aisteille heti elokuun alussa.

Yksi Pohjois-Euroopan merkittävimmistä klassisen musiikin festivaaleista, Turun Musiikkijuhlat, täyttää tänä vuonna 60 vuotta ja tarjoilee korkeatasoisessa ohjelmistossaan suuria orkesterikonsertteja, kamarimusiikkia, jazzia sekä koko perheen elämyksiä 8.-22.8.

Vuosittain eri kaupungeissa järjestettävä Alvar Aalto -viikko 23.8.-1.9. tuo tällä kertaa Turkuun moninaisen arkkitehtuuritapahtuman, jonka teemat liittyvät arkkitehtuuriin, muotoiluun, asumiseen ja rakennettuun ympäristöön.

Merellisyyttä ja hyvää ruokaa

Turussa merellisyys on aina läsnä ja parhaat paikat heittäytyä meritunnelmaan ovat Ruissalo, Aurajoen ranta ja tietenkin saaristo. Historiaa huokuva Ruissalon telakka-alue on noussut pienessä ajassa suosituksi tapahtumapaikaksi, jonne voi piipahtaa jokiajelun merkeissä vesibussilla. Telakalla järjestetään myös esimerkiksi Airisto Classic Regattan oheistapahtumat, SHIFT Business Festival, korkean tason ruokatapahtuma Food & Art sekä Veneet Esillä -myyntitapahtuma.

Ruokaan ja viiniin keskittyvä Food & Wine Festival tuo merimuseo Forum Marinumin piha-alueelle paikallisia laaturavintoloita sekä vierailijakokkeja huippuravintoloista. Samaan aikaan Forum Marinumilla kokoontuvat myös Suomen merialueen vaikuttavimmat höyrylaivat, kun Aurajoen höyrytreffit kokoaa 26.-28.7. alukset Turkuun 20 vuoden tauon jälkeen.

Urheilun huumaa katsojana ja kisaajana

Turun sporttitapahtumissa pääsee kokemaan urheilun huumaa katsomossa tai haastamaan itsensä eritasoisissa kilpailuissa.

Paavo Nurmi Festivaali alkaa jälleen koko perheen sporttipäivillä, jatkuu junior- ja masterlajien kisoilla ja huipentuu Paavo Nurmi Gamesseihin 11.6. Elokuussa juostaan vielä Paavo Nurmi Marathon.

Yleisö pääsee seuraamaan triatlonia aivan turun keskustassa, kun Challenge Turku -kisaajat päästetään irti 10.-11.8. Kilpailun eri sarjat tarjoavat mahdollisuuksia myös aloitteleville lajin harrastajille.

Syyskuun alussa Pekka Hyysalon isännöimä FightBack Run -hyväntekeväisyysjuoksu kannustaa kaikki liikkeelle ikään ja kuntoon katsomatta.

Lähde

Lue myös