Siirry pääsisältöön

Kansainväliset vertailut julki: Suomalaisyritysten vastuullisuus maailman kärkeä – Kesko listattiin maailman vastuullisimmaksi kaupan alan yritykseksi

Kesko ja kuusi muuta suomalaista yritystä on valittu maailman vastuullisimpien yritysten Global 100 -listalle. 

Kesko on Global 100 -listalla maailman vastuullisin kaupan alan yritys jo viidettä vuotta peräkkäin. Vuoden 2019 listalla Kesko on kokonaissijalla 88Kesko on ainoa suomalainen yritys, joka on ollut Global 100 -listalla joka vuosi listan perustamisesta eli vuodesta 2005 lähtien.

World Economic Forumin vuosikokouksessa Davosissa 22.1. julkaistulle listalle valittiin Suomesta lisäksi Neste, Outotec, UPM-Kymmene, Kone, Metso ja NokiaListan yrityksiä arvioidaan erilaisilla ympäristövastuun, sosiaalisen vastuun ja hyvän hallinnon mittareilla.

Suomalaisten yritysten korkeatasoinen vastuullisuustyö on tukeutunut toisaalta vahvaan kotimaiseen omistajuuteen ja vaativien kuluttajien tarpeisiin, ja toisaalta valmiuteen noudattaa kansainvälisten vastuullisen sijoittajien kriteereitä”, sanoo yritysvastuuverkosto FIBSin toimitusjohtaja Mikko Routti. 

Suomalaisyritykset tekevät merkittäviä ilmastotekoja 

Suurten suomalaisyritysten vastuullisuustyö on jo pitkään kohdistunut ilmastonmuutosta hillitseviin tekoihin. Kesko on sitoutunut kansainvälisten ilmastokokousten tavoitteisiin hillitä ilmaston lämpenemistä ja on asettanut kunnianhimoiset päästötavoitteet toiminnalleen ja toimitusketjulleen. K-ryhmän päästöjä pienennetään uusiutuvan energian käytöllä, kauppojen energiatehokkuudella ja tehokkaalla logistiikalla.

”Haluamme mahdollistaa nykyisille ja tulevien sukupolvien asiakkaillemme kestävän elämäntavan – oli kyseessä sitten arjen ruokailu, liikkuminen tai asuminen. Vastuullisuustyömme ydin on hankinnan läpinäkyvyys ja ympäristöstä huolehtiminen. Kaikki Keskon hankkima sähkö Suomessa on tuotettu uusiutuvalla energialla, joko vesivoimalla tai bioenergialla. Jo yli 30 kauppamme katolla on aurinkovoimala, ja olemmekin Suomen suurin aurinkoenergian tuottaja ja käyttäjä. Rakennamme parhaillaan koko maan kattavaa sähköautojen latausverkostoa kauppojemme yhteyteen”, sanoo K-ryhmän pääjohtaja Mikko Helander.

Kansainvälisellä ilmastotyön edelläkävijöiden listalla useita suomalaisyrityksiä

Global 100 -listauksen lisäksi 22.1. julkaistiin CDP:n maailmanlaajuinen ilmastokysely. Itsenäinen, voittoa tavoittelematon organisaatio CDP kerää vuosittain erityisesti sijoittajien käyttöön yrityskohtaista tietoa ilmastonmuutoksen torjunnasta, kasvihuonekaasupäästöistä ja sopeutumisesta ilmastonmuutokseen. CDP:n maailmanlaajuiseen ilmastokyselyyn 2018 vastasi yli 7000 yritystä. 

Kesko sai kyselyssä arvosanan A–. Leadership-tason eli arvosanat A tai A– saivat Keskon lisäksi suomalaisista yrityksistä muun muassa Neste, Metsä Board, Stora Enso, Valmet, Kone ja Lassila & Tikanoja. Leadership-tasolle arvioitujen yritysten katsotaan toimivan ympäristön kannalta parhaiden käytäntöjen mukaisesti, ymmärtävän hyvin ilmastonmuutokseen liittyviä riskejä ja mahdollisuuksia sekä laativan ja toteuttavan strategioita näiden riskien ja mahdollisuuksien hillitsemiseksi tai hyödyntämiseksi.

Lähde: http://news.cision.com/fi/k-ryhma/r/kansainvaliset-vertailut-julki–suomalaisyritysten-vastuullisuus-maailman-karkea—kesko-listattiin-,c2722999

Lue myös