Siirry pääsisältöön

Pääsiäisen klassikossa – kananmunassa – on paljon potentiaalia

Kananmunassa on valtavasti potentiaalia. Mikään muu näin lähellä tuotettu raaka-aine ei sisällä niin valtavaa määrää vitamiineja kuin kananmuna. 

Kananmuna sisältää ihmiselle tärkeitä aminohappoja ja kaikki mahdolliset vitamiinit, paitsi C-vitamiinin.

–  Kananmunasta on valmistunut suomalaisia tutkimuksia, missä kananmuna on nähty hyödylliseksi niin muistia parantamaan kuin 2-tyypin diabeteksen hoitoon, luettelee Munax Oy:n toimitusjohtaja Janne Torikka

Suomen innovatiivisin kanamunatalo, laitilalainen Munax Oy on kananmunan tuotekehityksen edelläkävijä. Kananmuna on myös suomalaisen pääsiäisenvieton rakastetuin ja monipuolisin herkku.

Kananmunalla on joka vuosi paikka suomalaisissa juhlapöydissä. Pääsiäinen, kevään ja kesän juhlat sekä joulu tuovat aina vilskettä munahyllyn menekkiin.
 

Tuulahdus Euroopasta – värjätyt kananmunat

Munax on totuttu näkemään yrityksenä, joka haluaa esitellä kuluttajille uusia erilaisia kananmunia ja -munatuotteita.

– Munaxilla on tapana tuoda näytille ja esitellä maailmallakin esiintyviä erilaisia kananmunatuotteita. Nyt toimme tuulahduksen Euroopasta. Monet ovat varmasti törmänneet Saksan ja Itävallan matkallaan niin kutsuttuihin Eväsmuniin. Kananmuna on maalattu, ja sisällä on siis aito oikea keitetty kananmuna, toteaa Torikka. Pääsiäismunia on myynnissä niin K- kuin S-ryhmän kaupoissa. 

Puhdas ja ravintorikas kananmuna

Ruokatrendit eivät helpolla heilauta kananmunan asemaa – aito kananmuna on, pysyy ja maistuu. Lukuisin eri tavoin nautittavissa oleva kananmuna on myös erikoisruokavaliota noudattavan nappivalinta. Kananmuna on aina maidoton, gluteeniton, lähellä tuotettu ja pitää pitkään nälän loitolla.

Lähde: https://urly.fi/1cOj

Lue myös