d-md-none
Siirry pääsisältöön

Räväkkä juures: Ei mitään tylsää lanttua, vaan maailman makuja omista aineksista

Ilmastoystävällisen, lähellä tuotettuihin elintarvikkeisiin perustuvan ruokavalion ei tarvitse olla perinteinen eikä missään tapauksessa tylsä. Uutuuskeittokirja Räväkkä juures – maailman maut omista aineksista (Maahenki 2019) avaa tuttuihin juureksiin aivan uuden näkökulman: palsteririsotto, tulinen juuresthaikku, sitrusuunijuurekset, lanttusalsa, wasabipunajuuri ja porkkanamajo ovat nykyaikaista kansainvälistä keittiötä parhaimmillaan. Kirjan tekijät ovat kokki Mikko Kivelä ja toimittaja Tiina Aalto.

Alussa oli mango: päältä asiallinen, hinnaltaan kallis, mutta sisältä pilaantunut. Siitä olisi pitänyt valmistaa mangosalsaa. Ei valmistettu. Tämä pettymys johti Kivelän ja Aallon katsomaan lähelle: miten herkut tehdään omista, varmoista, puhtaista ja ilmastokestävistä aineksista. Tuloksena on tämä kirja, jonka mehevät kuvat ja hyväntuuliset reseptit houkuttelevat kokeilemaan kaikkea jo tänään.

Lähde: https://bit.ly/2UbK2bb

Lue myös