

Räväkkä juures: Ei mitään tylsää lanttua, vaan maailman makuja omista aineksista
Ilmastoystävällisen, lähellä tuotettuihin elintarvikkeisiin perustuvan ruokavalion ei tarvitse olla perinteinen eikä missään tapauksessa tylsä.
Ilmastoystävällisen, lähellä tuotettuihin elintarvikkeisiin perustuvan ruokavalion ei tarvitse olla perinteinen eikä missään tapauksessa tylsä. Uutuuskeittokirja Räväkkä juures – maailman maut omista aineksista (Maahenki 2019) avaa tuttuihin juureksiin aivan uuden näkökulman: palsteririsotto, tulinen juuresthaikku, sitrusuunijuurekset, lanttusalsa, wasabipunajuuri ja porkkanamajo ovat nykyaikaista kansainvälistä keittiötä parhaimmillaan. Kirjan tekijät ovat kokki Mikko Kivelä ja toimittaja Tiina Aalto.
Alussa oli mango: päältä asiallinen, hinnaltaan kallis, mutta sisältä pilaantunut. Siitä olisi pitänyt valmistaa mangosalsaa. Ei valmistettu. Tämä pettymys johti Kivelän ja Aallon katsomaan lähelle: miten herkut tehdään omista, varmoista, puhtaista ja ilmastokestävistä aineksista. Tuloksena on tämä kirja, jonka mehevät kuvat ja hyväntuuliset reseptit houkuttelevat kokeilemaan kaikkea jo tänään.



Lähde: https://bit.ly/2UbK2bb