Siirry pääsisältöön

DeliVerden salaattikastike tehdään suvun reseptillä

Turkulaisen perheyrityksen DeliVerden puutarhan omasta, suvun vanhalla reseptillä valmistetusta salaattikastikkeesta on tullut ilmiö. Kastiketta on myyty kauppojen lisäksi Turun torilla viime vuosikymmeninä. Kun kastikkeen tuotanto aiottiin lopettaa, uskolliset asiakkaat ryhtyivät vastarintaan ja niinpä kastikkeen tekoa jatkettiin.

Mikä salaattikastikkeen salaisuus on, DeliVerden yrittäjä Liisa Lindroth?

– Se on ensinnäkin niin hyvää, että innokkaimmat asiakkaat juovat sitä suoraan pullosta, Lindroth naurahtaa ja lisää:  se on suolaisen makea, kotikutoisen makuinen ja säilöntäaineeton. Siihen jää helposti koukkuun. Itse käytän sitä salaatin lisäksi esimerkiksi katkarapuleivässä majoneesin tilalla ja olenpa marinoinut sillä myös lihaa ja kanaa. Tuttu makkarakauppias kokeili sitä makkarataikinan joukkoon ja sekin maistui oikein hyvältä. Kannattaa kokeilla myös mureketaikinaan makua ja mehevyyttä antamaan.

”Se on ensinnäkin niin hyvää, että innokkaimmat asiakkaat juovat sitä suoraan pullosta.”

Yhteistyötä huippukokkien kanssa

Vuonna 1996 Turussa perustetussa DeliVerdessä kasvatetaan vuosittain 2,5 miljoonaa salaattia ja 2 miljoonaa yrttiä. Työntekijöitä yrityksellä on sesongista riippuen 30-50.

DeliVerde on tehnyt alusta saakka tiivistä yhteistyötä myös huippuravintoloiden ja niiden kokkien kanssa. Asiakkaisiin kuuluu tällä hetkellä muun muassa helsinkiläinen Palace ja turkulainen Kaskis.

– On antoisaa olla mukana tässä herkkuketjussa. Yhteistyö tuo syvyyttä, kun näemme miten tärkeä osa olemme ravintoloiden elämysten antamisessa, Lindroth kertoo.

Suuriin asiakkaisiin kuuluu myös Picnic-ketju, joka käyttää salaateissaan DeliVerdeä.

DeliVerden yrittäjä Liisa Lindroth.

Yrtit valtaavat joulupöydän

Suomalaiset käyttävät yrttejä yhä enemmän ja rohkeammin. Aasialaisen keittiön myötä etenkin korianterin suosio on noussut ikisuosikkien rosmariinin ja basilikan rinnalle.

– Muutamassa vuodessa on tapahtunut iso muutos joulumyynnissä. Salaatteja ja yrttejä ostetaan paljon enemmän. Tilliä menee etenkin kalaruokiin ja esimerkiksi ranskalaista rakuunaa vuokaruokiin. Se sopii erityisen hyvin juuresten kanssa.

Suomalaisten suosikki on myös minttu.

– Me kasvatamme mintun siemenen sijaan pistokkaasta, jolloin sen maku on aivan erityisen ihana, Liisa Lindroth kehuu.

www.deliverde.fi

Lue myös