d-md-none
Siirry pääsisältöön

16 kokkia ja 7 tarjoilijaa kilpailevat Suomen mestaruuksista Kevätmessuilla

Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija 2019 -kilpailut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa Kevätmessujen yhteydessä 4.–6.4. Semifinalistit kilpailuihin on valittu, ja Vuoden Kokin 2019 tittelistä kisaa 16 ja Vuoden Tarjoilijan 2019 tittelistä 7 ravintola-alan ammattilaista.

Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilja 2019 -kilpailujen semifinaalit käydään torstaina 4.4 klo 10–16, ja kaikki finalistit julkistetaan päivän päätteeksi klo 17. Vuoden Tarjoilija -kilpailu huipentuu finaaliin perjantaina 5.4 klo 10–16 ja Vuoden Kokki lauantaina 6.4 klo 10–14, jonka jälkeen klo 16 julkistetaan ja palkitaan kummankin kilpailun voittajat.

 Vuoden Kokki 2019 kilpailujohtajana toimii keittiömestari ja Vuoden Kokki 2014 Heikki Liekola ja Vuoden Tarjoilija 2019 kilpailujohtajana Vuoden Tarjoilija 2013 Maria Suihkonen.

Kilpailut ovat toimineet ponnahduslautoina monille alan huippuammattilaisille. Viime vuonna Vuoden Kokki -kilpailussa voiton vei Kalle Tanner ja Vuoden Tarjoilija -kilpailussa Noora Sipilä. Vuoden Kokki 2019 palkitaan Suomen Messusäätiön myöntämällä 10 000 euron ja Vuoden Tarjoilija 2019 MaRa ry:n Henrik Bitten stipendirahaston myöntämällä 10 000 euron apurahalla.

Vuoden Kokki 2019 -semifinalistit:

Janne Blomqvist, Hotel Lilla Roberts/ Krog Roba, Helsinki 
Teemu Boman, Ravintola Ultima, Helsinki
Jussi Haavisto, Ravintola Muru, Helsinki
Lari Helenius, Ravintola Olo, Helsinki
Mikko Kaukonen, Food Camp Finland, Helsinki
Ville Korhonen, Ravintola Savoy, Helsinki
Johan Kurkela, Ravintola Nude, Helsinki
Mikko Lahtinen, Hotelli Punkaharju, Punkaharju
Lasse Lindström, Gastro Bar Sesonki, Järvenpää
Miikkael Linnakangas, Gastro Bar Sesonki, Järvenpää
Petri Niilola, Viking Line Oy, Helsinki
Simo Paalanen, Ravintola Grön, Helsinki
Jarkko Pulkkinen, Hotel Ellivuori, Sastamala
Anssi Riihimäki, Ravintola Ultima, Helsinki
Simon Selin, Ravintola KUU, Helsinki
Jesse Valkama, Ravintola Nude, Helsinki

Vuoden Tarjoilija 2019 -semifinalistit:

Chris Angelov, Ravintola Savoy, Helsinki
Joona Finni, Ravintola Figaro, Jyväskylä
Leeni Hyvärinen, Ravintola Palace, Helsinki
Henna Kolehmainen, Ravintola C, Tampere
Heidi Martikainen, Ravintola Farang, Helsinki
Matias Pietarinen, HNH Coctail Tmi., Helsinki
Tiia Hänninen, Ravintola Piparkakkutalo, Hämeenlinna

Kilpailut järjestää ELO – Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö yhteistyössä laajan kumppaniverkoston kanssa. Kilpailujen pääyhteistyökumppaneita 2019 ovat Messukeskus, Metos Oy Ab, HKScan Oyj, Valio Oy, Viking Line Oy ja Wihuri Oy Aarnio Metro-tukku.

Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija 2019 -kilpailut järjestetään osana Kevätmessujen ohjelmaa. Kevätmessut koostuu useista toisiaan tukevista tapahtumista, joita ovat Kevätpuutarha, OmaMökki, Asu & Remontoi, Sisusta sekä Lähiruoka & Luomu. Kevätmessujen yhteydessä järjestetään myös erityisruokavalioita esittelevä Lautasella-tapahtuma.  

Lähde: https://bit.ly/2UWQL4Q

Lue myös