Siirry pääsisältöön

Fazer Pure Dark -suklaa sopii jatkossa myös vegaaneille

Fazer muuttaa suositun Fazer Pure Dark -suklaan reseptiä siten, että tuote sopii jatkossa myös vegaaneille. Uusituissa pakkauksissa kerrotaan myös tumman suklaan terveysvaikutuksista. Alkuvuoden uutuusmaku on Fazer Pure Dark Crunchy Hazelnut.

Muutoksen takana on reseptimuutos; suklaassa aiemmin käytetty maitorasva on jätetty reseptistä pois. Reseptimuutoksen myötä Pure Dark -suklaa ei sisällä raaka-aineena mitään maidon ainesosia eikä muita eläinperäisiä raaka-aineita.

”Fazerille tulevissa kuluttajapalautteissa on jo pitkään pyydetty vegaaneille sopivaa suklaata. Nyt tähän toiveeseen vastataan, kun Fazerin tummaa suklaata sisältävä Pure Dark -sarja muuttuu vegaaneille sopivaksi. Samalla tuomme sarjaan uuden maun, Fazer Pure Dark Crunchy Hazelnutin” kertoo Brand Manager Riina Hagman Fazer Makeisilta.

Muutos näkyy kaupoissa liukuvasti ja uuden reseptin mukaan tehdyn tuotteen erottaa pakkausmerkinnästä vegan friendly*. 

Tietoa Fazer Pure Dark -suklaasta

  • Fazer Pure Dark -suklaa sisältää 70 % kaakaota. Pure Dark -suklaa on runsaskuituista ja sisältää runsaasti flavanoleja, kaliumia ja magnesiumia, jotka hellivät hermostoa ja verisuonia ja auttavat pysymään virkeänä**. Fazer Pure Dark on ensimmäinen Fazerin tuote, joka saa Fazer Brainhow -merkinnän. Fazer Brainhow -merkintä kertoo tuotteen olevan erityisesti aivojen hyvinvoinnin kannalta hyvä valinta.
  • EU:n terveysväittämän mukaan kaakaon flavanolit auttavat ylläpitämään verisuonten joustavuutta, mikä edistää normaalia veren virtausta. Terveysvaikutusten saavuttamiseksi flavanoleja tulisi saada 200 mg päivässä osana monipuolista ja tasapainoista ruokavaliota ja terveitä elämäntapoja. Tämän määrän saa esimerkiksi vajaasta kolmasosasta Pure Dark -levyä.
  • Reseptimuutoksen myötä Pure Dark-suklaa ei sisällä raaka-aineena mitään maidon ainesosia eikä muita eläinperäisiä raaka-aineita. Se kuitenkin tuotetaan linjalla, jossa käsitellään maitoa, joten ristikontaminaation mahdollisuus on olemassa. Haluamme antaa kuluttajille kaiken tarpeellisen tiedon tuotteistamme ja siksi Pure Dark -pakkauksessa on vapaaehtoinen merkintä ”saattaa sisältää muuta pähkinää, mantelia, maitoa ja vehnää”. Lisäksi olemme nyt lisänneet pakkaukseen merkinnän ”Produced on the same line as milk chocolate”.
  •  
  • Fazer Pure Dark tehdään 100 % vastuullisesta kaakaosta

*Vegaaniasiantuntijoiden (Vegaaniliitto) mukaan tuotteen voi sanoa olevan ”Vegan friendly” kun sen raaka-aineet eivät sisällä eläinperäisiä ainesosia.

**Osana monipuolista ja terveellistä ruokavaliota kalium edistää hermostojen normaalia toimintaa ja verenpaineen pysymistä normaalina, magnesium auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta ja kaakaon flavanolit auttavat ylläpitämään verisuonten joustavuutta, mikä edistää normaalia veren virtausta.

Lähde: http://news.cision.com/fi/fazer-group/r/fazer-pure-dark–suklaa-sopii-jatkossa-myos-vegaaneille,c2715099

Lue myös