d-md-none
Siirry pääsisältöön

Kokkimaajoukkue esittäytyy: Aki Kinnunen

Suoraan maailmalta kokkileijonien treenisaliin.
Aki Kinnunen kehittää taitojaan matkailemalla.

Vielä muutama vuosi
sitten Aki Kinnunen työskenteli Australian Brisbanessa kokkina. Hänen
työnantajansa oli laadukas bistro, jonka keittiötä Kinnunen kuvaa kulttuurien
sulatusuuniksi.

Pesti loppui kuitenkin
lyhyeen, kun Kinnunen sai tiedon mahdollisuudesta työskennellä
kokkimaajoukkueessa. Hän päätti palata Suomeen, vaikka paikka joukkueessa ei
ollut vielä varma.

Paluu kotimaahan kannatti
ja nyt mies pitää huolta kokkimaajoukkueen kylmästä pöydästä sekä työskentelee
samalla joukkueen sponsorien ja PR:n parissa.

 – Parasta on, kun saa
tehdä töitä kolmentoista erittäin saman mielisen ja lahjakkaan ihmisen kanssa,
Kinnunen pohtii.

 Aina harjoittelu
kokkimaajoukkueessa ei kuitenkaan ole ruusuilla tanssimista, vaan Kinnunen
kuvaa kokemusta myös haastavaksi.

 – Jotkut asiat ovat niin
pienestä kiinni. Annosten pitää olla täydellisiä, eikä täydellisyys ole koskaan
helppoa. Palkitsevinta on onnistuminen.

 Kinnunen on kotoisin
pienestä Rengon kylästä Hämeenlinnan lähistöltä ja asuu nyt Paraisilla. Vapaa-aika
kuluu ulkona syödessä, punttisalilla ja leffoja katsellen. Ravintola-alalle
mies tiesi lähtevänsä jo pikkupoikana.

 – Mulla lukee toisen
luokan äidinkielen vihkossa, että minusta tulee leipuri, koska tykkään paistaa
lettuja ja syödä pullaa, hän kertoo.

 

Teksti: Tomi Eklund

 

 

Lue myös