Siirry pääsisältöön

Huomenna syntyy maailmanennätys – Maailman suurin marttailta kokoaa tuhannet martat yhteen

Vuonna 2019 Marttaliitto ja Finlands svenska Marthaförbund juhlivat 120-vuotisjuhlavuottaan. Juhlavuoden tapahtumien sarjan aloittaa Maailman suurin marttailta. Martat kokoontuvat samaan aikaan torstaina 31.1.2019 klo 17-19 eri puolilla Suomea juhlimaan yhdessä. Juhlapöytään katetaan yhteistyössä Alkon kanssa tehty Martan juhlamalja sekä Marttojen suunnittelema juhlakakku.

Juhlavuoden teema on Hyvä arki kuuluu kaikille. Vuoden suojelijaksi on valittu kansanedustaja Eva Biaudet, joka on myös itse martta.

– Ihailen ja arvostan Marttojen sinnikästä työtä paremman arjen puolesta ja naisten yhteisöllisyyden edistäjänä. Tänään Martat keskittyvät yhä enemmän myös ilmastoystävällisiin valintoihin kodeissa ja yhteiskunnassa. Pienet teot vaikuttavat suuresti, toteaa Biaudet.

Juhlavuonna Marttaliiton kotitalousneuvonnan kärki on kestävä arki. Teema näkyy erilaisina kampanjoina sekä Marttojen tapahtumissa ja kursseilla, joissa valmistetaan ympäristöystävällistä, herkullista ja helppotekoista arkiruokaa.

Martat täyttävät Helsingin Senaatintorin

Juhlavuoden toinen päätapahtuma on 14.9. järjestettävä Marttatori, joka kokoaa Martat eri puolilta Suomea Helsingin Senaatintorille. Marttatori on toiminnallinen ja iloinen tapahtuma, jossa martat kohtaavat toisensa ja näyttävät marttatoiminnan monipuolisuuden myös suurelle yleisölle. Tapahtuman yhteistyökumppaneita ovat muun muassa Yleisradio ja TV-ohjelma Strömsö.

Muita juhlavuoden tapahtumia ovat maaliskuussa ikäihmisten hyväksi järjestettävä Vilppu-vapaaehtoistempaus, perinteinen Martan päivä heinäkuussa sekä valtakunnallinen sienipäivä ja sieniviikko elo-syyskuun vaihteessa.

Lähde: https://www.epressi.com/tiedotteet/perhe/huomenna-syntyy-maailmanennatys-maailman-suurin-marttailta-kokoaa-tuhannet-martat-yhteen.html?

Lue myös