d-md-none
Siirry pääsisältöön

Kokkaa kotona Suomi 100 -menu

Suomen satavuotisjuhlan kunniaksi on suunniteltu nimikkomenu, jota tarjoillaan juhlavuoden 2017 aikana Suomen ulkomaanedustustoissa. Suomi 100 -menu on helposti muunneltavissa eri tilaisuuksiin. Ruoat voi tarjoilla hyvin myös kotioloissa.


 Suunnittelussa on huomioitu maamme pitkä ruoka- ja juomakulttuuri ja suomalaiset maut. Menun ovat suunnitelleet keittiömestarit Kim Palhus ja Arto Rastas.  – Juhlamenu on suunniteltu siten, että se voidaan toteuttaa eri kulttuuriympäristöissä ja eri maissa, joissa raaka-aineiden saatavuus voi olla vaihtelevaa, sanoo Rastas. Suomi 100 -juhlamenu saa ihmiset syömään yhdessä ja vie suomalaista ruoka- ja juomakulttuurisanomaa myös maailmalle.

Ruokalistalla lohta ja hölskytyskurkkuja

Suomi 100 -menu sisältää alkupalat, jotka nautitaan siman kera. Alkuruoassa yhdistyvät hienostuneet, suomalaisille rakkaat ja tutut maut. Alkuruoan lohi on graavattu ja sen jälkeen aromisoitu tervapastilleista valmistetulla emulsiolla. Kalan kera on vihreää perunasalaattia, hölskytyskurkkuja ja punajuurisosetta. Pääruoan raaka-aineina ovat karitsan ulkofilee, kauralla täytetty kaalikääryle sekä männynkerkällä maustettu karitsanmakkara. Tumma maustepippurikastike viimeistelee kokonaisuuden.

– Juhlamenu on hyvä pohja, josta sekä alan ammattilaiset että kotikokit voivat luoda variaatioita eri tilanteisiin ja vuodenaikoihin. Menu antaa pohjaa kiinnostaville ruokatarinoille ja yhteisten pöytien keskusteluille, Palhus kertoo.


Kuva: Petri Krook

Kaikki kokkaamaan!

 Luo juhlatunnelma kokkaamalla Suomi 100 -menu kotona ystäviesi kanssa ja kohota malja satavuotiaalle Suomelle! Voit nauttia herkullisia alkupaloja tai kokata koko menun ja samalla perehtyä suomalaisen ruoan sieluun. Menun ruokalajien valmistuksesta on tehty myös opetusvideot, jotka sisältävät reseptit. 


 

Linkki videoihin

Lähde: Ulkoasiainministeriön tiedoteLue myös