d-md-none
Siirry pääsisältöön

Toptasten vaikuttajat testasivat keittiölaitteita – joko sinulta löytyy nämä helmet?

SAMETIN PEHMEÄÄ

Braunin monipuolinen ja tehokas sauvasekoitin sopii kaikkiin keittiön tarpeisiin. Sen lisäosien avulla teet keittiössä ihmeitä:Pilkot, sekoitat ja murskaat vaivattomasti kovimmatkin ainekset, kuten pähkinät tai inkiväärin.

BRAUN MULTIQUICK 9 MQ9138XI SAUVASEKOITIN

Sari testasi sauvasekoittimen

Olen aika innoissani uudesta supertehokkaasta sauvasekoittimesta, jonka sain testiin. Ja juuri sopivaan aikaan, koska vanha sauvasekoitin surautteli jo viimeisiään.


Perustoiminnon lisäksi tällä Braunin sauvasekoittimella voi jauhaa vaikka kahvipavut ja sulkea jauhamisen jälkeen astiaan tiiviisti muovikannella. Sama toiminto sopii myös mausteille.

Lisäksi onnistuu pilkkominen, sekoittaminen ja murskaaminen. Jäämurska ja pähkinät hoituu hetkessä. Myös vispilä löytyy lisäosista.

Braun Multiquick 9 voisi olla näppärä myös mökillä. Tässä laitteessa on niin paljon toimintoja, jotka korvaavat erilliset laitteet.

Tuulin kokemukset sauvasekoittimesta

Miksi hankkia monta kodinkonetta, kun yksi käy moneen tarpeeseen? Braun Multiquick 9 MQ9138XI on monipuolinen ja tehokas sauvasekoitin kaikkiin tarpeisiin; vahvalla 1200 W moottorilla varustetun sauvasekoittimen mukana tulee 500 ml teholeikkuri jäänmurskausterällä, kahvi/maustemylly ja vispilä sekä 600 ml sekoitusastia.

Olen sauvasekoittimen suurkäyttäjä, päivittäin mm. surautan tuorepuuron sileäksi. Sauvasekotin on myös ehdoton täydellisen majoneesin valmistukseen. Katso stooreista video, majoneesi valmistuu sekunneissa! Ei enää öljyn tipoittain lisäämistä ja käsin vatkaamista.

Majoneesi

  • 1 kananmuna
  • 1/2 limen mehu
  • 1 rl dijonsinappia
  • hieman mustapippuria
  • ripaus suolaa
  • 2 dl rypsiöljyä (huoneenlämpöistä)

Mittaa kaikki ainekset sauvasekottimen mukana tulevaan kapeaan kannuun, öljy viimeisenä. Laita sauvasekoitin kannuun, terä kiinni kannun pohjaan. Käynnistä sekoitin, ja nosta sitä vähitellen kohti pintaa. Majoneesi valmistuu alle hetkessä.

ILMAN ÖLJYÄ

Tämä airfryer-uuni mahdollistaa useamman ruokalajin valmistuksen samanaikaisesti ja siellä on tilaa kolmelle uunipellille. Laita juhlat pystyyn, sillä tähän airfryeriin mahtuu jopa 10 litraa ranskanperunoita!

PRINCESS 182065 AIRFRYER-UUNI

Tätä Terhi oli mieltä Air Fryerista

Helposti hyvää ja vähärasvaista!

Tänä viikonloppuna on kokkailtu mehevää kanaa, rapeita kasviksia ja rouskuvaa granolaa. Myös pizzaa ja lämpimiä leipiä on tehty yhdessä teinien kanssa. Olin aiemmin ajatellut, että kyseessä on lähinnä ranskanperunoiden valmistukseen tarkoitettu airfryer, joka korvaa rasvakeittimen ja friteerauksen.

Air Fryerissa valmistat vähärasvaiset bataattiranskalaiset tai ranskalaiset perunat

Sopiihan se toki siihenkin, ranskalaiset valmistuvat kätevästi ilman rasvaa. Kuitenkin kyseessä on todella monipuolinen ilmauuni, millä voi tehdä lähes mitä tahansa, ja jopa puolet nopeammin kuin uunissa. Säästyy niin energiaa kuin aikaa. 

Meheviä kananrintafileitä ilman rasvaa

Ai että miten hyviä tuli kanan rintafileistä! Tavallisessa uunissa tulee helposti kuivaa ja pannulla taas rasvaista.

Ja hei, tällä voi kypsentää vaikka pannukakun tai valmistaa muita leivonnaisia. Joulupuurokin tulee kokeiluun pian.

Granola airfryerissa

* kaurahiutaleita
* vähän suolaa
* pähkinöitä
* vaahterasiirappia
* kookosöljyä

Kaikki ainekset sekaisin kulhossa ja levitetään pellille levyksi. Paistetaan airfryerissa 180 asteessa noin 20min.

Tässä airfryerissa valmistuu samaan aikaan vaikkapa lihat ja kasvikset, sillä mukana tuli useampia peltejä. Niin paljon kätevämpää kuin kaukalo, joka joissakin toisissa malleissa. Myös puhdistuksen kannalta, nämä pellit ja ritilät voi laittaa tiskikoneeseen. Mainio pyörivä kori on myös ihan huippu monenlaiseen kypsentämiseen ja rapeuttamiseen. Todella näppärä laite!

Vinkki!
Pizzaa tehdessä kannattaa paistaa pohjaa ensin muutama minuutti 200 asteessa, sen jälkeen täytteet ja jatkaa paistamista. Näin myös pohjasta tulee rapea.

Tätä mieltä Titti oli Air Fryerista

Hei siis aivan mahtava laite tämä Princess Airfryer-uunimalli! Olin ajatellut aikoinaan, kun se tuli markkinoille, että miksi hankkisin tuollaisen kun en edes syö ranskalaisia, tai todella harvoin ainakaan. No sitten luin, että Air fryeria voi käyttää hyvin moneen muuhunkin asiaan, ja niinhän se rakkaus tätä laitetta kohtaan syntyikin! Etätyöpäivän helppoutta, kun voi pilkkoa kasviksia ja laittaa kananrintafileisiin hieman mausteita, lapata kaikki air fryerin koneenpestäville ritilöille ja uuniin vaan pariksikymmeneksi minuutiksi! Ulos tulee valmis ateria, jossa ei ole käytetty yhtään öljyä, kana on mehevistä mehevin ja kasvikset rapeita.

Tein myös testiksi tottakai bataattiranskalaisia ja hampurilaisia, sekin onnistui todella vaivattomasti. Smash-burgeri ritilälle ja pekoni viereen ja uuniin 180- asteeseen viideksi minuutiksi. Sitten käännetään pihvit ja cheddar juustoa päälle, ja alimmille ritilöille briossisämpylät. Avot – täydellisyyttä! Kun käytti ritilöitä, niin rasva valui alimmalle pellille, jonka pystyi helposti pesemään tiskikoneessa. Helppous on puoli nautintoa!

Princess Aerofryer on uunimalli, joten siihen mahtuu kolme pellillistä ruokaa, ja mukaan tulee myös todella kätevä ”frittikori”. Ja parasta tässä kaikessa, on että jokainen osa on tiskikoneessa pestävä. Eli kun ruoanlaitto on valmiina, niin siirtää ritilät ja frittikorin vaan suoraan tiskikoneeseen ja pyyhkii märällä rätillä uunin seinät ja olet done. Laiskalle ja kiireiselle ihmiselle siis pöörfekt. Vahva suositus – Powerissa olisi nyt tarjouksessa 159euroa!

PALA PALALTA

Chef Matteo monitoimikone selviytyy vaikeimmistakin paloittelu- tai sekoitustehtävistä leikiten. Sen tehokas moottori on maltillisen hiljainen ja lisäksi koneen muoviosat ovat konepesun kestäviä. Oikea kotikokin unelma!

CHEF MATTEO CULINARYCHEF MONITOIMIKONE

Tätä mieltä Jesse oli monitoimikoneesta

Tällä viikolla oon päässyt testaamaan uutta Chef Matteon culinarychef monitoimikonetta.


Oon silpunnut, viipaloinut, vaahdottanut, soseuttanut ja vaivannut.
Päällimmäisenä mun mieleen on jäänyt tätä laitetta kuvaamaan sanat: tehokas, nopea ja monipuolinen.

Ensin tein guacamolea leffailtaan dipiksi. Tuli törkeen hyvää! Laitoin kaikki ainesosat lähes kokonaisina astiaan ja käden käänteessä kaikki oli täydellisen hienona soseena. Erittäin nopeaa toimintaa! ???? Monitoimiteriä ja astioita tässä laitteessa on kahta kokoa, pientä ja isompaa pienentämistä varten.

Sen jälkeen tehtiin itse pizzaa ruuaksi. Vaivasin erillisellä muovisella taikinaterällä kätevästi taikinan valmiiksi ja viipaloin tuoreita herkkusieniä ja tomaatteja täytteeksi. Viipalointi-, raastin-, ja suikalointilevyjä on yhteensä 4 kpl kaikenlaista silppuamista ja pilkkomista varten. Joka tarkoitukseen löytyy siis apu!

Lisäksi tein myös jälkiruuaksi vadelma-mustikka rahkan, ja aamupalaksi raikkaan smoothien. Ja en oo ikinä nähnyt että kermavaahto vatkautuis näin nopeesti! Eli löytyy myös erillinen osa kaikkeen vatkaukseen ja vaahdottamiseen. Ja laite on sen verran tehokas, että kovemmatkin asiat, kuten jäiset marjat ja tuore inkivääri murskaantuu vaivattomasti ihan pieneksi!

Ainiin ja kaikki tämän koneen terät ja osat voi pestä myös tiskikoneessa!

Ehkä ainoana miinus puolena tästä keksin, että kone on suuhteellisen iso ja painava. Mutta täytyy kai tällaisen koneen hiukan ollakkin? ????

Voin ehdottomasti suositella tätä tyylikkään näköstä konetta ihan kaikille kotikokeille ja leipureille. En olis uskonut että kaikesta tekemisestä voi tulla näin helppoa ja nopeeta!

Tätä mieltä Erika oli monitoimikoneesta

Pääsin nauttimaan hitaasta aamusta ja testasin uutta Chef Matteon monitoimikonetta ja let’s say it – rakastuin! Vihdoin voin inventoida kaikki keittiön kaapit ja heittää pois kaikki turhat raastimet, vatkaimet ja sauvasekottimet. Tämä laite tekee kaiken, mitä innokas kotikokki, laiska pilkkoja tai ammattikokki tarvitsee! Ekstra pisteitä siitä, että tätä kehtaa pitää esillä ja laite näyttää todella tyylikkäältä! Ps. tällä laitteella kerma vatkaantui alle 20 sekunnissa.

LATTE MUKAAN!

Philips EP2230/10 espressokeittimellä valmistat herkullista kahvia tuoreista kahvipavuista. Yhdellä napin painalluksella voit valita helposti espresson, maitokahvin tai tavallisen kahvin.

Toptasten toimitus testasi kahvilaitteen

Mahtava laite! On helppo pitää puhtaana ja oli yksinkertainen ottaa käyttöön. Mukaan tulee Aqua-clean filtteröintijärjestelmä, joka puhdistaa veden automaattisesti, ja lisäksi koneessa on kosketusnäytöllä toimiva kalkinpoisto-ohjelma. Kone jauhaa myös itse papunsa, joten kahvi on todella tuoreen makuista. Kahvin vahvuuden ja kupin suuruden voi yhdellä painalluksella valita itse! Valinnoissa on Espresso, tavallinen kahvi, kuuma vesi ja Cappucino.

LatteGo-ominaisuus laitteessa tarkoittaa siis sitä, että mukaan tulee todella kätevä maito-astia, josta maitovaahto syntyy. Astia on helppo pitää puhtaana, ja sen voi pestä tiskikoneessa. Me olemme lähinnä huuhdelleet astian ja myös välillä vaan siirtäneet sen jääkaappiin odottelemaan seuraavaa käyttöä! Tärkeää on myös käyttää laadukkaita papuja.

Toimituksen vinkki! Säilytä papuja pakastimessa saadaksesi aromeja pysymään tuoreina mahdollisimman kauan.

Lisäksi haimme kaupasta makusiirappeja, seurauksena todella raju nousu kahvinkulutuksessa! Joten, varoituksen sanalla, tämä laite ajaa asiansa niin hyvin että pääset sinne tilastojen kärkeen kahvinjuonnissa nolla-ajassa.

Ehdottomasti hyvä lahjavinkki Hänelle, jolla on jo kaikki. Powerista löydät tämän laitteen nyt hintaan 599euroa.

Tätä mieltä Jani oli kahvilaitteesta

Tämä espressokone on sopivan yksinkertainen, helppo omaksua ja ottaa käyttöön. Minä todella välitän kahvistani ja haluan panostaa kahvinautintoon täysillä. Tämä laite takaa todellakin sen, että oikeasti laadukas ja hyvänmakuinen aamukahvi on käytännössä vain yhden napin painalluksen päässä. Yleisilmeeltään tämä kone on tyylikäs ja se miellyttää silmää!

Janin upgreidattu voimakahvi:

-Kaksi kuppia keskivahvaa cappuccinoa Warriors kahvipavuista
-Kauramaitoa
-Luraus MCT-öljyä
-Sieniuutteet (luontaistuotekaupoista): Pakuri, Shiitake, Lion’s Mane, Maitake ja Cordyseps

Jos tällä kahvilla ei lähde päivä käyntiin niin ei sitten millään! WOOH.

TIIKERIN PÄIVÄUNI

Digitaalisella vedenkeittimellä teeveden kiehautus onnistuu nopeasti. Kahvan digitaalinen näyttö kertoo veden lämpötilan, jolloin teet hautuvat ja raaka-aineet sulavat juuri oikeassa lämpötilassa.

POINT POKE17GLDIGI VEDENKEITIN

Tätä mieltä Johanna oli vedenkeittimestä

Tiesitkö sinä, että kiehuvan kuuma vesi ei aina ole se paras valinta, vaan esimerkiksi eri teelaadut vaativat eri lämpötilan?

Mun uudessa digitaalisessa vedenkeittimessä (Point POKE17GLDIGI) näkee kahvasta veden lämpötilan sekä pystyy valitsemaan halutun kuumennuslämpötilan. Lisäksi löytyy lämpimänäpitotoiminto. Nyt saan ihan optimaalisen lämpötilan jokaiseen teehetkeen.

Aion hyödyntää vedenkeitintä myös leipomisessa; jatkossa ei tarvitse arpoa onko neste kädenlämpöistä tai kuivahiivan kanssa +42 -asteista.

Lasikannu on kaunis ja kivaa vaihtelua perinteisille vedenkeittimille. Minusta on hauskaa, että sininen LED-valo palaa veden kuumentuessa. Kehittämiskohteena tässä on mielestäni kansi; se voisi aueta aavistuksen enemmän täyttöä helpottamaan. Mutta toisaalta vedet ei tyhjentäessä hulahda miten sattuu; eli puolensa ja puolensa…

Toimituksen ja vaikuttajien testaukset toteutettiin kaupallisena yhteistyönä Powerin kanssa. Täältä löydät laitteet:

Princess Aerofryer

Monitoimikone

Sauvasekoitin

Vedenkeitin

Kahvikone

Lue myös