Siirry pääsisältöön

Suolan viettelys – Finlandia 100 kaviaari

Kaviaaria, samppanjaa sekä ostereita. Aikamoinen
keskiviikkoilta! Olin Toptasten edustajana paikalla Finlandia 100 kaviaarin
lanseeraustilaisuudessa ravintola Finlandia Caviarissa.

Pieni ja tyylikäs restaurant & shop sijaitsee Helsingin Etelärannassa. Ravintola on ihastuttanut niin paikallisia kuin turisteja jo
kolmen vuoden ajan. Keskiviikkoiltana paikalle ahtautui useamman kymmenen
ihmisen joukko, myös julkisuudesta tuttuja henkilöitä. Tilaa oli vähän, mutta makuja senkin
edestä.

Finlandia 100 kaviaari on siperian-
ja amurinsammen risteymästä. Lajikkeelle tyypillistä on vahva merellisyys,
suolaisuus ja pehmeä, hieman kermainen jälkimaku. Kaviaari on erityisen voimakkaan
makuinen, mikä toimi hyvin muiden komponenttien kanssa, sillä se ei jäänyt muiden annosten makujen alle. Illan päätähteen tutustuttiin yhdessä ostereiden,
paahtoleivän ja tryffelivoin sekä smetanan ja viiriäisen munan kanssa. 

Ranskalaiset Fin de Claire -osterit maistuivat aidosti
raikkaalle merelle. Kooksi oli valikoitunut numero kaksi, joten annos ei
tuntunut liian suurelle. Jälkimaku yhdessä kaviaarin kanssa oli suolainen. Niin
suolainen, että se pääsi yllättämään. Omaan makuuni suolaisuutta oli ripauksen
liikaa. Tunne tosin pehmeni ensimmäisen samppanjasiemauksen jälkeen. Ilahduin
suuresti huomatessani samppanjan olevan Taittingeria, joka on yksi
suosikeistani. 

Paahtoleivän, kaviaarin ja tryffelivoin paahteinen, runsaan voinen
ja suolainen maku ihastutti syvästi. Myönnän syöneeni useamman kuin
neljä. Paahtoleipä-kaviaaripala tarjoiltiin Belugan, jalon venäläisvodkan kanssa. Vodka voi
ajatuksena tuntua keskiviikkoiltaan erikoiselle, mutta voi kyllä kannatti.
Pehmein ja silkkisin vodka, jota olen maistanut.

Silmät tuikkivat myös kaviaari-smetana-viiriäisen
muna-yhdistelmän kohdalla. Erilaisia rakenteita, täyteläisiä makuja ja rutkasti
suolaisuutta. Yksinkertaisesti ihanaa.

Mikäli kaviaari on uusi tuttavuus, kannattaa kerätä 3
hengen porukka ja valita maistelusetti. Henkilökunta kertoo mielellään
kaviaarien eroista paikan päällä. Hintakin on jaettaessa enemmän kuin
kohtuullinen. Ravintolasta saa ostettua kotiin tai kaverille lahjaksi kaviaarin
lisäksi muun muassa suomalaista mätiä.

 Palvelu on ehdottomasti paikan ykkösvaltti
laadukkaiden tuotteiden ohella. Ravintolaa pyörittää Valeria Hirvonen sekä
hänen poikansa Kirill. Kokemusta parivaljakolta löytyy, kalan parissa vuosikymmeniä
on kertynyt jo kaksi. Kaksikko suunnittelee kokemukseensa pohjaten itse kaikki
ravintolassa tarjoiltavat annokset. Innostus ja intohimo merenherkkuihin näkyy
sekä kaksikon kasvoilta että asiakkaan lautasella.    

Lue myös