Siirry pääsisältöön

Helpotusta ruokarumbaan Kauppahalli24:stä

Hanna-Kaisa on työskennellyt Kauppahalli24:ssä reilut kuusi vuotta. – Kipinä lähti omasta arjesta. Olen perheenäiti, jolle päivittäisen ruokarumban pyörittäminen aiheutti jatkuvaa päänsärkyä. Takaraivossa oli ainainen tuska siitä, mitä tänään syömme, kuka käy kaupassa ja mitä sieltä ostetaan. Kauppahalli24:n missio sai innostumaan ajatuksesta, että voisin olla mukana rakentamassa verkkoruokakaupan murrosta.

Hanna-Kaisa päätti hypätä Kauppahalli24:n kelkkaan, eikä ole päätöstä katunut. – Kun asioita tehdään start-up -hengessä, aika kuluu vauhdikkaasti. Kauppahalli24 on loikannut lyhyessä ajassa harppauksin, mutta vielä on paljon tehtävää. Verkkoruokakauppa on Suomessa vielä alkutaipaleella ja haluamme viedä kehitystä siihen suuntaan, että ruokaostosten tekeminen verkossa olisi tulevaisuudessa vaivattomampaa.

Tunneälyä ruokaostoksiin

Kauppahalli24:n missiona on poistaa ruuan ympäriltä kaikki, mikä uhkaa sen ihanuutta. – Haluamme tehdä jokapäiväisen ruokarumban pyörittämisestä niin mukavaa kuin suinkin mahdollista yhdistämällä verkko-ostamiseen sopivassa suhteessa tekoälyä ja tunneälyä. – Kauppahalli24:n kehitystyö lähtee siitä, että verkkoruokakauppa ei ole pelkkä perinteisen kivijalkakaupan jatke, vaan alusta, joka ymmärtää tulevaisuudessa, mitä yksittäinen asiakas haluaa ja tarvitsee profiilin, elämäntilanteen ja kiinnostuksen mukaan.

Mukana ostokäyttäytymisen murroksessa

Hanna-Kaisan mukaan Suomessa on meneillään ruokaostosten kulutustottumusten murros. – Moni kyseenalaistaa valintojaan ja ajankäyttöään eritoten ekologisuuden näkökulmasta. Onko järkeä ajaa autolla ruokakauppaan monta kertaa viikossa? Haluanko nipistää vapaa-ajasta ruokakaupassa hyppäämiseen sen sijaan, että käyttäisin aikaa perheen ja harrastusten parissa?

Hän kertoo itsekin opetelleensa käyttämään aikaa ruokaostosten suunnitteluun. – Kun tilaukset tekee rauhassa kotona, ei kaupasta tule ostettua tuotteita varmuuden vuoksi tai hetken mielijohteesta. Näin säästää kukkaroa, ympäristöä ja vähentää kodin ruokahävikkiä.

On myös ekologisempaa, että kuljetus hoidetaan Kauppahalli24:n toimesta suunnitellusti. – Asiakas voi kassalla valita toimituksiin pidemmän aikaikkunan, jolloin voimme suunnitella reitit mahdollisimman ekologisesti ja kustannustehokkaasti. Kuljetuskustannukset ovat toki muutoinkin maltilliset: kuljetus useimmiten muutaman euron hintainen ja joskus jopa ilmainen.

”Haluamme tehdä jokapäiväisen ruokarumban pyörittämisestä niin mukavaa kuin suinkin mahdollista yhdistämällä verkko-ostamiseen sopivassa suhteessa tekoälyä ja tunneälyä.”

Hanna-Kaisa Risku, Kauppahalli24

Takuuvarmasti tuoretta

Tuotteiden tuoreus on Kauppahalli24:n ykkösjuttu. – Missiomme mukaan tuoreet raaka-aineet kuuluvat kaikille. Tuotteet toimitetaan meille suoraan pientuottajilta tai tavarantoimittajilta asiakkaan tilauksen perusteella. Näin meiltä saa aina tuoretta ruokaa. Näin meillä ei myöskään synny hävikkiä.

Hyvän tekeminen motivoi

Muutos ja hyvän tekeminen motivoivat Hanna-Kaisaa arjen työssä. – Parasta Kauppahalli24:n toimintamallissa on se, että voimme ulottaa hyvän tekemisen laajasti ympäröivään yhteiskuntaan. Suomi on täynnä mahtavia pientuottajien herkkuja, joista valitettavan harva pääsee kauppojen hyllyyn. Ketjupäätökset eivät rajoita meitä, joten valikoimaan ovat tervetulleita kaikenkokoiset brändit. On myös huippua kuulla asiakkailta, miten olemme onnistuneet helpottamaan heidän arkeaan ja nostamaan elämänlaatua.


Lue myös