d-md-none
Siirry pääsisältöön

Kaurajuoman käyttö kasvaa – Kaurajuoma maistuu erityisesti smoothiessa ja kahvin kanssa

Kaslinkin teettämän tutkimuksen* mukaan kaurajuoman käyttö on selkeässä kasvussa: 58 prosenttia tutkimukseen osallistuneista kaurajuoman käyttäjistä kertoo käytön lisääntyneen viime aikoina. Vastaajista 26 prosenttia sanoo käytön lisääntyneen selvästi. Eniten kaurajuomaa käytetään smoothiessa ja kahvin kanssa. 

Kaslinkin Foodwestillä teettämän tutkimuksen vastaajista 54 % sanoo käyttävänsä kasvipohjaisia tuotteita vähintään kerran viikossa, 41 % useita kertoja viikossa. Kyselyyn vastasi sata kaurajuoman käyttäjää tai henkilöä, jotka ovat kiinnostuneita käyttämään kasvipohjaisia juomatuotteita.

– Kaura ei ole ohimenevä trendi, vaan se on tullut jäädäkseen. Tultuaan markkinoille kaksi vuotta sitten kaurapohjaiset Aito-tuotteet ovat rikkoneet myyntiennätyksiä lähes kuukausittain. Kasvipohjaiset tuotteet ovat vakiinnuttaneet paikkansa ostoskoreissa – jo 81 % suomalaisista on kokeillut kasvipohjaisia tuotteita. Kulutustottumukset muuttuvat, kun kokeilu muuttuu säännölliseksi käytöksi, kertoo luova johtaja Juha-Petteri Kukkonen, joka on myös yksi Kaslinkin kolmesta omistajaveljeksestä.

Pohjaksi smoothielle tai kaveriksi kahville 

Suosituin käyttötapa kaurajuomalle ovat tutkimuksen mukaan smoothiet, joihin kaurajuomaa voisi käyttää 75 % vastaajista. Kahviin kaurajuomaa voisi lorauttaa 68 % vastaajista, ja 60 % voisi keittää kaakaon kaurajuomaan. 59 % vastaajista käyttää kaurajuomaa leivonnassa ja ruoanlaitossa.

– Kaurajuomaa on helppo käyttää ihan samalla tavalla kuin maitoakin. Etenkin kesällä raikkaat smoothiet ja viilentävät jääkahvit syntyvät helposti kaurajuomasta, ja valitsemalla gluteenittoman kaurajuoman, ne maistuvat paitsi maidotonta, myös gluteenitonta ruokavaliota noudattaville, Kukkonen jatkaa. 

Kesän raikas mansikkasmoothie 

Maidoton ja gluteeniton mansikkasmoothie kätkee sisäänsä ravitsevan ja yllättävän kasviksen kukkakaalin, joka tuo smoothieen kermaista pehmeyttä!

  • 2 dl Aito Kaurajuomaa
  • 100 g pakastettua kukkakaalia
  • 1 pakastettu banaani
  • 1 rkl vaahterasiirappia (tai muuta makeuttajaa maun mukaan)
  • 200 g (noin 3-4 dl) mansikoita
  • Tarjoiluun ja koristeluun: mansikoita ja mintun lehtiä

Pese kukkakaalin kukinnot ja pakasta. Voit myös halutessasi höyryttää kukkakaalia pehmeäksi ennen pakastamista. Pakasta myös kuorittu ja muutamaan osaan pilkottu banaani. Anna kukkakaalin ja banaanin olla pakastimessa yön yli tai vähintään 2 tuntia. Sekoita kaikki smoothien ainekset blenderissä ja nauti.

Lähde

Lue myös