Siirry pääsisältöön

Kimi Räikkönen mukaan aidon lonkeron maailmanvalloitukseen

Oy Hartwall Ab ja Kimi Räikkönen ovat sopineet monivuotisesta yhteistyöstä: Räikkönen tulee mukaan tukemaan Hartwall Original® Long Drink -juoman maailmanvalloitusta. Yhteistyö syntyi Räikkösen aloitteesta

Harwall Original Long Drinkin kansainvälinen markkinointikonsepti lanseerataan myöhemmin tämän vuoden aikana. Konsepti ammentaa suomalaisesta elämäntyylistä ja oman tien kulkemisesta.

”Suomalaiset ovat omintakeinen kansa. Ihmiset ovat rehellisesti juuri sellaisia kuin ovat ja täällä myös jokainen saa olla oma itsensä. Kimi Räikkönen on tästä loistava esimerkki, ja vielä hienompaa on se, että yhteistyö alkoi Räikkösen omasta aloitteesta. Kimi on täydellä sydämellä mukana viemässä lonkeroa maailmalle”, Hartwall Original Long Drinkin tuotepäällikkö Eeva Ignatius sanoo.

”Haluan lähteä mukaan vain sellaisiin projekteihin, joihin uskon täysin ja joiden takana voin seistä. Hartwallin lonkero ansaitsisi paikkansa Suomen kansallisjuomana, sillä vastaavaa ei löydy maailmalta. Lonkeroa voimme ylpeänä esitellä ulkomaalaisille, ja on hienoa päästä mukaan auttamaan suomalaisen klassikon maailmanvalloituksessa”, Kimi Räikkönen toteaa.

Yhteistyö edistää lonkeron tunnettuutta vientimaissa, etenkin Aasiassa

 Hartwallin aitoa lonkeroa myydään nyt noin 15 maassa ja uusia markkina-avauksia on saatu tehtyä. Viimeisimpänä juoman myynti laajeni Japaniin, Taiwaniin ja Hong Kongiin.  

Kimi Räikkösen kanssa solmitun yhteistyön tavoitteena on tehdä aitoa lonkeroa yhä tunnetummaksi maailmalla. Yhteistyö tulee painottumaan Original Long Drinkin tunnettuuden rakentamiseen sekä tutuilla markkina-alueilla että uusissa vientimaissa.

”Original Long Drinkin vienti on alkanut lupaavasti useilla markkinoilla, ja tuotteen ainutlaatuisuus kiinnostaa. Uskomme, että yhteistyö Kimin kanssa tekee lonkeron entistä tunnetummaksi etenkin Aasiassa ja avaa markkinoita myös muille brändeillemme”, kertoo Harwallin toimitusjohtaja Kalle Järvinen.  

Uniikki, ikoninen tuote

 ”Hartwallin aidolla lonkerolla on erityinen paikka suomalaisten sydämissä. Monet jopa kutsuvat sitä Suomen kansallisjuomaksi, sillä lonkero on maailmalla uniikki juomatyyppi, joka on saanut alkunsa Suomesta”, Ignatius kertoo.  

Aidon lonkeron tarina:

Olympiastadionilta maailmalle

Harwall Original Long Drink kehitettiin alunperin vuoden 1952 Helsingin olympialaisiin helpottamaan baarimikkojen työtä janoisten turistien palvelemisessa. Juoma oli aikansa innovaatio: valmiiksi sekoitettu drinkki, jonka uniikki maku syntyy suomalaisesta ginistä, greipistä ja maailman puhtaimmasta vedestä. Harwall Original Long Drinkin nykyinen pakkausdesign symboloi Helsingin Olympiastadionin juoksuradan raitoja ja muistuttaa meitä siitä, mistä aito lonkero sai alkunsa.

Lue myös