d-md-none
Siirry pääsisältöön

Suomesta haastaja kansainvälisille premium toniceille

Suomesta on toistaiseksi puuttunut varteenotettava haastaja viime vuosina voimakkaasti kasvaneelle premium tonic kategorialle. Maaliskuussa Olvi tuo myyntiin tislaamomestari Mikko Mykkäsen kehittämän premium tonicin nimeltään Muteman. Mikko Mykkänen on voittanut tisleillään useita kansainvälisiä ja suomalaisia kilpailuja, mikä tekee hänestä Suomen tämän hetken ansioituneimman tislaajan. Vuosi sitten Mykkänen palkittiin Berlin Destillessä Outstanding Innovation Award –palkinnolla. Mikko Mykkänen on kutsuttu Lontoossa toimivan The Gin Guild -yhdistyksen jäseneksi, yhtenä harvoista Iso-Britannian ulkopuolisista jäsenistä. Tuotteen nimeen Mykkänen käännettiin englanniksi ääntämisen helpottamiseksi maailmalla, Mutemanin tähytessä myös kansainvälisille tonic-markkinoille. Etiketissä on kuvittaja Lasse Rantasen näkemys tislaamomestarista.

Muteman valmistetaan luontaisesta kiniinistä ja siinä on vältetty liikaa makeutta. ”Kehitin Mutemanista tonicin, jollaisesta itse pidän. Sellaisen, jonka makuun en kyllästy”, kertoo tislaajamestari Mikko Mykkänen. Muteman käy hyvin yhteen kaikkien premium ginien kanssa.

Muteman on jo toinen Olvin ja The Helsinki Distilling Companyn yhteistyön tulos. Tuote on saanut erinomaisen vastaanoton, niin päivittäistavarakaupoilta, kuin ravintoloista. Erityisesti ravintolapuolella on otettu ilolla vastaan se, että ensi kertaa samasta talosta on saatavilla sekä kotimaista tonic-vettä että giniä. Maaliskuun 18. päivä alkaen tuotetta on saatavilla myös useimmista ruokakaupoista ympäri Suomea.

Lähde: https://cisn.co/2UDpKn3

Lue myös