Siirry pääsisältöön

Kauppahalli24 helpottaa arjen ruokarumbaa

Artikkeli on toteutettu yhteistyössä Kauppahalli24 kanssa. Nyt kannattaa tutustua palveluun, sillä saat etukoodilla KH24ARKI10, 10€ alennuksen yli 80€:n ostoksista. Etu on voimassa to 29.2.2020 asti.

Sanotaan se heti alkuun. Vaikka ruoka ja ruokailuhetket ovat korvaamaton osa hyvää elämää, ei itse kaupassa käyminen ole erityisen mielekästä puuhaa. Tänä päivänä yhä useampi suomalainen kotitalous tilaakin ruokaostoksensa helposti netistä – ajasta ja paikasta riippumatta. Sovittuun aikaan kotiovelle toimitettavat ostokset ovat kiistaton etu monen ihmisen arjessa.

Silti edes koneen tai älypuhelimen kautta tilattavat ruokakassit eivät ole autuaaksi tekevä voima. Sulavinkaan tekoäly kun ei poista niin sanotun metatyön eli vaikkapa tulevan viikon ruokailujen suunnittelua. Oli verkkokaupan valikoima kuinka laaja tahansa, tulee käyttäjän tietää ja päättää, mitä haluaa.

Ja kuten moni tietää – se itsessään käy työstä.

Pähkäilyä helpottamaan ovat saapuneet uudet ruokaostospalveluiden innovaatiot. Kauppahalli24 tarjoaa verkkokaupan ohella vinkkejä ja ideoita omilla viikon ruokaohjeillaan. Ja mikä parasta – reseptin ainesosat voi lisätä yhdestä näkymästä ostoskoriin saman tien.

Reseptit mahdollistavat myös sen, ettei käyttäjän tarvitse etsiä tuotteita hakukentän kautta tai tuoteryhmiä selaten. Samalla luonnistuvat myös ne arkisemmat, säännöllisesti kauppalistalta löytyvät hankinnat. Arkijuustosta wc-paperiin sekä aamu- ja iltapalatarpeisiin.

Tekoäly kohtaa tunneälyn

Ostosten tilaaminen verkosta on helppoa ja tehokasta. Kauppahalli24 pyrkii myös pitämään kotiinkuljetuksen kulut hyvin maltillisina. Yli sadan euron ostoksille palvelu tarjoaa myöstäysin ilmaisia toimitusaikavaihtoehtoja.  Suuremman määrän tilaaminen kerralla on järkevyyden lisäksi myös ekologinen valinta.

– Kauppareissut ja niiden suunnittelu vievät merkittävän osan ihmisten arjesta, muistuttaa yrityksen Hanna-Kaisa Risku Kauppahalli24:stä.

Palvelu pyrkii poistamaan ruoan ympäriltä kaiken sen, mikä on uhaksi ruokailun ihanuudelle. Se tehdään yhdistämällä tekoälyä ja tunneälyä sopivassa suhteessa. 

– Viikon ruokaostosten hoitaminen helposti yhdellä tilauksella on palkitseva kokemus. Pieni vaiva ja etukäteissuunnittelu tarkoittaa ettei kaupassa tarvitse käydä viikkoon ja jääkaapista löytyy kaikki tarvittava.

Yksi tärkeä asia on ihmisten kulutustottumusten vastuullisuus. Kauppahalli24 on kirjoittanut vastuullisuuden filosofian auki omaan manifestiinsa. Arvopohjainen missio ihanamman elämän puolesta painottaa sulavaa, kestävää ja vastuullista arkea. Käytännössä tämä näkyy muun muassa valikoimassa, jossa tarjolla on luomuvaihtoehto aina, kun se on mahdollista. Myös päästöt huomioidaan kotiinkuljetuksien reittisuunnittelussa suunnittelussa.

Lopulta se ihana elämä koostuu monesta eri asiasta. Entistä helpompaa se on, kun kaikki tarvittava löytyy yhdestä paikasta.

Verkosta tilattavien ruokaostoksien plussat ja miinukset

 • Plussa: Helppous. Tilaa ostokset missä ja milloin tahansa. Sovi toimitusaika, joka sopii sinulle parhaiten.
 • Plussa: Ei kantamista. Kaikki tarvittava suoraan kotiovelle.
 • Plussa: Valmiit reseptit. Uudet ideat helpottavat niin arjen kuin juhlan suunnittelua.
 • Plussa: Ei turhia heräteostoksia. Kodin rauhassa ostosten tekeminen vähentää viime hetkenkiusauksia ja virheostoksia, kun oman keittiön tilanteen voi tarkistaa heti.
 • Miinus: Ennakoinnin tarve. Myös sohvan nurkasta tai töistä tehtävä tilaus vaatii suunnittelua.

Kauppahalli24:n luomu-avokadozasta

Avokadoa kutsutaan myös alligaattori-päärynäksi. Avokado on kotoisin Keski-Amerikasta, mutta sitä viljellään nykyisin ympäri maailman subtrooppisella ja trooppisella vyöhykkeellä.Avokado ei kypsy puussa, vaan vasta pudottuaan maahan. Tavallisesti se poimitaan puusta, kun se vastaa kooltaan kypsää hedelmää, jonka jälkeen se kypsyy muutamassa päivässä. Hass, röpelökuorinen avokado on ainoa avokadolajike, joka muuttaa värinsä vihreästä ruskeaan kypsyessään.

Tsekkaa tästä herkullinen kasvisvaihtoehto avokado-pastalle! 

Valmistusaineet:

 • 1 luomuvalkosipulinkynsi
 • 1 luomulime
 • 2 kypsää luomuavokadoa suolaa ja mustapippuria
 • loraus oliiviöljyä
 • kourallinen basilikaa
 • 2 luomuvarsisellerin vartta
 • 1 dl pecorinoa
 • 1 dl parmesaania
 • 400 g luomukesäkurpitsaa

Valmistusohje:

 1. Tee zasta suoraan tarjoilukulhoon. Pilko valkosipuli ja varsiselleri. Lisää limetin mehu.
 2. Kuutioi avokadon sisus. Hienonna yrtit ja raasta juustot.
 3. Lisää mausteet, oliiviöljy, hienonnettu basilika, sekä juustoraasteet.
 4. Lisää viimeiseksi kesäkurpitsaraaste. Pidemmän näköistä ’pastaa’ saat, kun teet pystysuuntaisia viiltoja kesäkurpitsaan kuorimaveitsellä. Älä käytä zastaan kesäkurpitsan pehmeää keskustaa.
 5. Avokadozastan voi herkutella raakana!

Tutustu Kauppahalli24-palveluun, resepteihin ja tilaa ruokaostokset kerralla kotiisi kauppahalli24.fi.

Lue myös