Siirry pääsisältöön

Kevään ja kesän kattaukseen vivahteikas riojalainen ja tyylikäs rosé

Henkell Freixenet Finland tuo kevään viinivalikoimaan kaksi mielenkiintoista espanjalaista – riojalaisen punaviinin Siglo Tempranillon ja Navarran alueelta Monte Ory Rosén.

Monte Ory Rosé on yksi ensimmäisistä Navarrassa tuotetuista provence-tyylisistä eli kalpean vaaleanpunaisista roséviineistä. Kalpeasta väristään huolimatta Provencen alueen roséet ovat runsaita ja täyteläisiä, ja niin on myös Navarran alueen tyylikkään hedelmäinen Monte Ory Rosé. Maussa on mukava yhdistelmä hapokkuutta, mansikkaa ja yrttejä. 

Mausteinen ja vivahteikas Siglo on Riojan alueen symboli. Manzanoksen viinien historia ulottuu vuoteen 1890, jolloin Fernández de Manzanoksen ensimmäinen sukupolvi perusti pienen viinitilan Azagraan. Siitä saakka Manzanoksen perhe on viljellyt ja tuottanut viiniä. Nykyisen, perheen viidennen sukupolven johdolla Bodegas Manzanos on kasvanut voimakkaasti.

Siglo on myös yksi harvoista tuotemerkeistä, joka on säilyttänyt perinteisen burgundipullonsa yli sadan vuoden ajan. Siglo  Sack eli säkkiin pakatun pullon perinne ulottuu ensimmäisiin Rioja-viinitarhojen viljelijöihin ja heidän pitkiin työpäiviinsä viinitarhoilla. Viljelijät käärivät pullon märkään kankaaseen, ja viini säilyi viileänä monen tunnin ajan. Nykyisin Siglon säkit tehdään käsityönä paikallisessa aikuisten oppimisvaikeuksien yhdistyksessä ASPRODEMAssa.

Siglo Tempranillo
Tuoteryhmä: Punaviinit
Rypälelajikkeet: Tempranillo 100%
Alk.: 13,5%
Sokeripit.: <3g/l
Hapot: 5 g/l
Hinta: 12,80 €/0,75l
Alkon tuotenumero: 958998
Valikoimaantulopvm: 21.3.2019
Laatuluokitus: DOCa Rioja, Espanja
Tuottaja: Bodegas Manzanos
Valmistuksesta: 12 kk tammikypsytys (50% ranskalainen, 50% amerikkalainen)


Alkon kuvaus: Keskitäyteläinen, tanniininen, mausteinen, tamminen ja tummakirsikkainen
Makutyyppi: Vivahteikas & kehittynyt. Ruokasuositus: Loistava kumppani liharuoille, kuten lampaalle ja naudalle. Myös pataruoat ja riista. 
Pääsiäissuositus!

Monte Ory Rosé 
Tuoteryhmä: Roséviinit
Rypälelajikkeet: Garnacha 100%
Alk.: 13%
Sokeripit.: 3,1 g/l
Hapot: 5,05 g/l
Hinta: 10,85 €/0,75l
Alkon tuotenumero: 947338
Valikoimaantulopvm: 21.3.2019
Laatuluokitus: DO Navarra, Espanja
Tuottaja: Bodegas Monte Ory


Alkon kuvaus: Kuiva, keskihapokas, hedelmäinen, mansikkainen ja yrttinen.
Ruokasuositus: Aperitiiviksi sekä pikkusuolaisille, salaateille ja kasvisruoille. Myös vaaleille liharuoille, kuten kanalle ja kalkkunalle tai rasvaiselle kalalle.

Lähde: https://bit.ly/2Hihl5g

Lue myös