d-md-none
Siirry pääsisältöön

Suomen ensimmäisen Pizzamestari -kilpailun semifinalistien joukossa huippuammattilaisia

Maaliskuussa valitaan Suomen ensimmäinen Pizzamestari. Kilpailun taso on ollut todella kova, ja yli 40 ammattilaishakijan joukosta on valikoitunut kahdeksan piinkovaa semifinalistia.

Semifinalisteiksi on valittu Lotten Lindborg (Piece n Love), Jason McArdle (Ravintola Gustavo), Akseli Mäki (Tårget),Davide Sindoni (Ristorante Sergio’s), Mira Rautajoki (Pizzarium), Antti Porna (Ravintola Perho/Tenho Restobar), Jasmin Karhunen (Classic Pizza Ruka) ja Mika Heiskanen (Kanresta Oy),

Semifinalisteista neljä parasta kisaa Fastfood & Café & Ravintola -ammattilaistapahtumassa maaliskuussa 2017. Finalistit tuovat mukanaan itsetehdyn pohjan ja valmistavat pizzan valmiiksi Messukeskuksen lavalla yleisön edessä. Pizzamestari 2017 -kilpailun tuomaristoa johtaa muun muassa palkitusta Olo-ravintolasta tunnettu huippukokki Pekka Terävä . Muut tuomariston jäsenet ovat Eero Vottonen (keittiömestari), Nina Harlin (Aromi-lehti), Mikko Poikolainen (Arla), Tom Tapper (HKScan), Lasse Koistinen (Metro-tukku) ja Franco Sturiale (ravintoloitsija).

-Oli jo aikakin päästä valitsemaan Suomen ensimmäistä Pizzamestaria! Kilpailu on otettu vastaan todella positiivisesti, ja saimmekin yli 40 hakemusta. Se on Suomen kokoisessa maassa huima määrä. Haluamme toteuttaa rennon, mutta samalla vakavasti otettavan kilpailun ruoan ammattilaisille ja samalla nostaa kokkien ammattitaidon arvostusta, kertoo Food Camp Finlandin Riikka Kunnas .

Kunnaksen mukaan pizza on mitä mainioin ruoka kilpailuun, sillä siinä yhdistyy ruoanlaiton moninaisuus. – Pohja on tärkein, mutta myös täytteiden määrä ja mielikuvitus vaikuttavat kilpailumenestykseen, Kunnas sanoo.

Food Camp Finland ja pääyhteistyökumppanit Arla, HKScan ja Metro-tukku hakivat loppuvuonna 2016 osallistujia ammattikokeille suunnattuun kilpailuun, jonka voittaja palkitaan Pizzamestari 2017 -tittelin lisäksi opintomatkalla Italiaan.

Lue myös