d-md-none
Siirry pääsisältöön

Hyvää leipää ja hyvinvointia

Mikä on sinun hyvinvointisi salaisuus? Meille rakkaus leipään ja leipomiseen, veden kielelle nostattavat arjen makunautinnot ja huumaava vastapaistetun leivän tuoksu ovat olennaisia hyvän olon ainesosia. Vaasan Mestarin leipäuutuudet tuovat laatua ja erottuvuutta leipäpöytään: pehmoisen vaaleaa, terveellistä ja tummaa tai rouskuvan rapeaa mutta aina yhtä herkullista – pienistä iloista syntyy suuri onni.

Toki onneen tarvitaan vähän muutakin kuin leipää. Kokonaisvaltainen hyvinvointi on pieniä valintoja – liikunnan, terveellisen ruokavalion ja nautiskelun tasapainoa. Välillä pipon löysääminen on paikallaan, sillä nautinnoista saatava hyvä mieli kantaa pitkälle!

Japanilainen lohileipä Vaasan Mestarin myslileivällä ja tamago sango-majoneesilla:

Kananmuna-majoneesi:

  • 4 kpl kananmunia
  • 2 dl majoneesia
  • 2-3 tl misotahnaa
  1. Keitä kananmunia 7 min ja jäähdytä hyvin. Keltuaisen pitäsi jäädä pehmeäksi mutta kiinteäksi. (Lopputuloksesta tulee kermaisempi kun keltuaiset eivät ole täysin kypsiä).
  2. Kuori munat ja murskaa ne haarukalla. Sekoita majoneesi sekaan ja mausta misotahnalla.

Pintapaistettu lohi:

  • 150g lohifile
  • suolaa
  • (öljyä paistamiseen)
  1. Leikkaa lohi ohuiksi siivuiksi.
  2. Kypsennä lohen pinta nopeasti kaasupolttimella tai vaihtoehtoisesti käytä pannulla öljyn kanssa.
  3. Mausta suolalla.

Muut:

  • Vaasan Mestarin Myslileipää
  • teriyakikastiketta
  • kurkkua ohuina siivuina
  • wakame-merilevää
  • kevätsipulia ohuina siivuina
  • ituja tai silmusalaattia
  • seesaminsiemeniä
  • versoja
  1. Viipaloi leipä siivuiksi. Levitä leipäsiivulle reilusti munamajoneesia, asettele päälle lohisiivut. Pirskota teriyakikastiketta päälle. Lisää kasvikset päälle ja koristele lopuksi seesaminsiemenillä ja versoilla.

www.lantmannenunibake.fi

Lue myös